Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Συνεχίζει αήττητος στην κορυφή!

Συνεχίζει αήττητος στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Ιωνικού με 1-0 για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

07.11.2021

Χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Θρύλος ξεπέρασε το εμπόδιο των «νεοφώτιστων» και αύξησε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΚ, την οποία και θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική. Ο Μασούρας στο 17’ με σουτ σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα, αλλά ο Χουτεσιώτης πραγματοποίησε πολλές και δύσκολες επεμβάσεις, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Εμβιλά, Κούντε και Αγκιμπού Καμαρά ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Μασούρας και Ροντρίγκες τοποθετήθηκαν στα άκρα και ο Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Χρειάστηκαν λίγα περισσότερα από 100 δευτερόλεπτα στον αγώνα για να πλησιάσει στο γκολ ο Ολυμπιακός. Ο Μασούρας κατέβασε υπέροχα την μπάλα και πλάσαρε, αλλά ο Χουτεσιώτης βγήκε γρήγορα και απέκρουσε με το πόδι. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με τον Βατσλίκ να λέει «όχι» στον Τουράμ. Η ομάδα μας πίεζε για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και στο 8’ το σουτ του Ροντρίγκες έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ αυτό του Αγκιμπού Καμαρά στο 12’ σταμάτησε στο σώμα του Τικίνιo. Η υπεροχή της ομάδας μας μετουσιώθηκε σε γκολ στο 17’ ύστερα από την εκπληκτική συνεργασία των Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες και την εκτελεστική δεινότητα του Μασούρα, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0.

Ο επιθετικός μονόλογος του Θρύλου συνεχίστηκε και μετά το γκολ με τον Λαλά στο 29’ να χάνει σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ροντρίγκες δημιούργησε ξανά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως αυτή τη φορά ο Χουτεσιώτης αντέδρασε θετικά κρατώντας έτσι τη διαφορά στα μικρότερα δυνατά επίπεδα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο κ. Μαρτίνς αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη αλλαγή με τον Μαντί Καμαρά να παίρνει τη θέση του τραυματία Κούντε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα μία αναγκαστική αλλαγή, αλλά και μία ευκαιρία. Ο Παπασταθόπουλος ήταν ο ποδοσφαιριστής που αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Παπαδόπουλο, ενώ στο 48’ ο Ροντρίγκες σε ακόμα μία ωραία κίνηση βγήκε στην πλάτη της άμυνας, επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να περνάει ξυστά από το δοκάρι. Ο τελευταίος χρειάστηκε να αποχωρήσει στο 62’ με τον Ονιεκουρού να παίρνει τη θέση του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ιωνικός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Τουράμ έκλεψε και έφυγε στην αντεπίθεση, επιχείρησε το πλασέ, χωρίς να βρει στόχο.

Ο κ. Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις κινήσεις του από τον πάγκο στο 72’ με τους Ανδρούτσο και Ελ Αραμπί να μπαίνουν στον αγώνα. Στο επόμενο λεπτό οι δυο τους μαζί με τον Ονιεκουρού ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης ευκαιρίας του Θρύλου για το 2-0. Ο Χουτεσιώτης για ακόμα μία φορά αντέδρασε σωστά και στέρησε από τον Μαροκινό το γκολ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το προβάδισμα που απέκτησε από το 17’ και διατήρησε το αήττητό του στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (46’ Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε (41’ Μ. Καμαρά), Α. Καμαρά, Μασούρας (72’ Ανδρούτσος), Ροντρίγκες (62’ Ονιεκουρού), Τικίνιο (72’ Ελ Αραμπί).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Μας βοήθησε ο αγώνας εν όψει Κυπέλλου»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αντιμετώπισε την αναμέτρηση με τον Ιωνικό ως «προθέρμανση» εν ...