Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Στις αρχές της 4ης περιόδου κρίθηκε το παιχνίδι»

«Στις αρχές της 4ης περιόδου κρίθηκε το παιχνίδι»

Ο Γιάννης Σφιρόπουλος τόνισε πως το παιχνίδι κρίθηκε στις αρχές της 4ης περιόδου, εκεί ποου ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο «ξέσπασμα» του Παναθηναϊκού.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, με πολύ συγκέντρωση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεχθήκαμε μόνο 12 πόντους στην άμυνα και είχαμε μόνο ένα λάθος στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στην 2η περίοδο, πήρε διαφορά εννέα πόντων, αλλά στο τέλος μειώσαμε στους τρεις μ’ ένα σερί 6-0. Μέχρι την 3η περίοδο, το ματς ήταν ντέρμπι. Στις αρχές της 4ης περιόδου κρίθηκε το παιχνίδι και κυρίως από τα λάθη τα δικά μας. Κόντρα σε μία ομάδα που εκμεταλλεύεται τα λάθη κάναμε 14. Δεχτήκαμε 33 πόντους από λάθη και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Είναι πολύ δύσκολο ν’ αντιδράσεις μετά από αυτό. Εμείς πλέον κοιτάμε μπροστά και προχωράμε στις υποχρεώσεις μας». Τόνισε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Για το επιθετικό πρόσωπο που παρουσίασε ο Ολυμπιακός:

«Σίγουρα δεν αντιδράσαμε καλά δεν είχαμε σωστή κυκλοφορία και αυτό μας κόστισε. Όταν δεν τα πηγαίνεις καλά στην επίθεση αδυνατίζει η άμυνα. Βέβαια μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου το ματς ήταν ντέρμπι, αλλά στην 4η  περίοδο ακολούθησε ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με τα τρίποντα και ήταν δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε».

Για την κατάσταση του Σπανούλη:

«Ο Βασίλης έχει ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και αύριο που θα ηρεμήσει το πόδι του θα ξέρουμε με σιγουριά τι έχει. Οι υπόλοιποι τραυματίες,  βλέποντας και κάνοντας. Μέρα με την ημέρα».

Αν του αφήνει μια ικανοποίηση η συγκεκριμένη εμφάνιση, από την στιγμή που η ομάδα είχε τόσες απουσίες:

«Εδώ δεν ήρθαμε να κρατήσουμε την διαφορά, αλλά για να κερδίσουμε. Φυσικά και θέλουμε οι παίκτες μας να είναι όλοι υγιείς, αλλά κάθε φορά παίζουμε με αυτούς που έχουμε. Έστω και με απουσίες θέλουμε να παίζουμε το παιχνίδι μας. Ο ολυμπιακός έχει υλικό που μπορεί να παίξει σε όλα τα γήπεδα».

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός