Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σκούπισε τον Άρη και πέρασε άνετα στα ημιτελικά!

Σκούπισε τον Άρη και πέρασε άνετα στα ημιτελικά!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Άρη στην Θεσσαλονίκη με 82-58, έκανε το 2-0 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Προμηθέας.

Παρά την αστοχία της από τη γραμμή των βολών (3/8), αλλά και από την γραμμή του τριπόντου (1/7), η ομάδα μας κατάφερε με καλή άμυνα και πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Σάσα Βεζένκοφ να επιβάλλει τον ρυθμό της (7-17) και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (9-18). Βασιζόμενος στο ομαδικό του παιχνίδι, αλλά και στον επιθετικό οίστρο του Γιαννούλη Λαρεντζάκης ο Ολυμπιακός –χωρίς καν να πατήσει γκάζι- αύξησε τις αποστάσεις στους 16π. (21-37 στο 17’) και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο έχοντας στα χέρια του μια διαφορά 15π. (27-42).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και χάρη στον Βεζένκοφ, ο οποίος παρέμεινε σε σταθερή σύνδεση με το καλάθι, βρέθηκαν στο +25 (33-58 στο 28’). Με δύο σερί τρίποντα των Λαρεντζάκη και Πίτερς ο Ολυμπιακός αύξησε στο +26 τις αποστάσεις (43-69 στο 33’), ενώ παρότι στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, η διαφορά παρέμεινε σταθερά… χαοτική μέχρι τέλους.

Δεκάλεπτα: 9-18, 27-42, 41-60, 58-82.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Τα highlights κόντρα στον Άρη (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα κόντρα στον Άρη :