Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / “Πόρτα” στον ΟΠΑΠ από τη Super League

“Πόρτα” στον ΟΠΑΠ από τη Super League

superleague

Η Super League τρέχει να βρει βασικό χορηγό μετά την ομόφωνη απόρριψη της πρότασης του ΟΠΑΠ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος.

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, το οποίο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/8), με τον συνεταιρισμό να αποφασίζει ομόφωνα την απόρριψη της πρότασης του ΟΠΑΠ για την χορηγία του Πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε πως συστάθηκε επιτροπή για την εύρεση νέου χορηγού για το νέο Πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016.

“Έγινε ομόφωνα απόρριψη προσφοράς του ΟΠΑΠ για το νέο Πρωτάθλημα και συστήθηκε επιτροπή, από εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Παναιτωλικού, του ΠΑΟΚ κι από μένα για να διερευνήσουμε δυνατότητα εύρεσης νέου χορηγού. Όλες οι αποφάσεις για τον κεντρικό χορηγό ήταν ομόφωνες. Εγώ ως πρόεδρος ακολούθησα πιστά τις αποφάσεις του Δ.Σ. Δεν μπορεί να πει κάποιος πως εγώ φταίω. Είμαστε εκπρόθεσμοι στο θέμα εύρεσης χορηγού, αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα” τόνισε αρχικά ο κ. Μποροβήλος.

Ο πρόεδρος της Λίγκας αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. και συγκεκριμένα στην επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά και την περίπτωση της Κέρκυρας, λέγοντας:

“Είχαμε ένα εποικοδομητικό Δ.Σ., έγινε επικύρωση της βαθμολογίας με τον αστερίσκο ότι αν δικαιωθεί η ομάδα της Κέρκυρας στο διαιτητικό δικαστήριο θα συμμετέχει στο νέο Πρωτάθλημα. Η Κέρκυρα επέμενε στο αίτημά της να μη γίνει επικύρωση γιατί υπάρχει εκκρεμότητα στο διαιτητικό δικαστήριο. Όμως το σώμα έκρινε πως πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία. Επίσης έγινε η εγγραφή δύο ιστορικών ομάδων, της ΑΕΚ και του Ηρακλή, για να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Επίσης, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων των ανδρών, της Κ20 και για τον ορισμό των παρατηρητών. Κατατέθηκαν κάποιες πολύ σοβαρές προτάσεις, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να εξεταστούν. Θα εξεταστούν όμως στη συνέχεια και αφού μελετηθούν, θα επεξεργαστούν από το Δ.Σ.”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2014-2015. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφασίσει την παραμονή της ΠΑΕ Α.Ο.Κ., το Δ.Σ. αποφάσισε ότι η εν λόγω ΠΑΕ θα συμμετάσχει κανονικά στο Πρωτάθλημα Super League 2015-2016.

2/ Ενεγράφησαν ως μέλη της Super League οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ηρακλής.

3/ Απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση περί κεντρικής χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. και συστάθηκε ομόφωνα επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης κεντρικής χορηγίας του Πρωταθλήματος Super League 2015-2016.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Super League για την 1η και τη 2η αγωνιστική ημέρα.

5/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις του Πρωταθλήματος Super League και Play-Offs, καθώς και του Πρωταθλήματος Υποδομής Super League Κ-20.

6/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Παρατηρητών.

7/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως συζητηθούν οι προτάσεις περί της αναδιάρθρωσης, του τρόπου διεξαγωγής και συναφών θεμάτων για το Πρωτάθλημα Super League 2016-2017, μέχρι τις 30/11/2015, προκειμένου να οριστικοποιηθούν”.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μη μας γίνει συνήθειο…

Μια ακόμα μαύρη σελίδα, ανήμερα των γενεθλίων των 99 του χρόνων έγραψε ο Ολυμπιακός και ...