Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Πρώτη ήττα στο Πρωτάθλημα

Πρώτη ήττα στο Πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και ηττήθηκε στο κατάμεστο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό με 54-66, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

Σκληρές άμυνες και αστοχία ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του πρώτου δεκαλέπτου, η λήξη του οποίου βρήκε τους «ερυθρολεύκους» να έχουν βραχύ προβάδισμα (12-11). Η είσοδος των Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος και Νίκολα Μιλουτίνοφ άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και με πρωταγωνιστές στους προαναφερθέντες πήρε μια διαφορά 7π. (25-18) στο 16’. Ωστόσο, χαμένες βολές, αμυντικά κενά και ένα αχρείαστο φάουλ του Μιλουτίνοφ στον Μήτογλου στην εκπνοή του πρώτου εικοσαλέπτου, επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να μειώσει στους 3π. (31-28).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να… ποντάρουν στην άμυνα, όμως, «προδόθηκαν» από τα κάκιστα ποσοστά τους, ακόμη και από τη γραμμή των βολών. Αντίθετα, όταν ο Παναθηναϊκός βρήκε στόχο από την περιφέρεια κατάφερε να προσπεράσει ακόμη και με 5π. (40-45) στο 29’. Εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη επιθετική λειτουργία της ομάδας μας οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τα ηνία στο σκορ (50-56 στο 36’). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, όμως, εξακολούθησε να είναι εκνευριστικά άστοχος ειδικά από τη γραμμή των βολών. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις μέσα στην ρακέτα και αύξησε κι άλλο τις αποστάσεις 54-66.

  • Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός