Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Πρώτη ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις!

Πρώτη ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις!

Την ήττα από τον Λεβαδειακό με 3-2 εκτός έδρας, γνώρισε ο Ολυμπιακός για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

01.12.2021

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν την ομάδα μας πετυχαίνοντας δύο γκολ στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα, ενώ στο 61’ πήραν ξανά αέρα δύο τερμάτων με την κεφαλιά του Δούμτσιου. Ο Σεμέδο στην επιστροφή του στους αγώνες του Θρύλου σκόραρε στο 26’ και μείωσε αρχικά σε 2-1, ενώ ο Λόπες με σουτ στο 63’ έγραψε το τελικό 3-2.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Κρίστινσον στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σουρλής και Κούντε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Βρουσάι, Ονιεκουρού στα άκρα και τον Αλγκασίμ Μπα πίσω από τον Τικίνιο.

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς στο ματς. Ο Πολέτο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 3ολεπτό του αγώνα. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναγιώτου εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Νίκας εμπόδισε τον Κρίστινσον πάνω στη γραμμή με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Τικίνιο στο 14’ και στο 15’ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία με τις ισάριθμες κεφαλιές που επιχείρησε. Στο 16’ ο Βρουσάι απέφυγε έξοχα έναν αμυντικό και σούταρε, αλλά ο Παναγιώτου σωτήρια με τάκλιν έκοψε. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και στο 17’ ο Τικίνιο έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ονιεκουρού στο 18’.

Τη σκυτάλη πήρε ο Σεμέδο, ο οποίος απείλησε στο 24’, αλλά ο Λιάγκας έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Τελικά ο Πορτογάλος αμυντικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 26’ με ωραία κεφαλιά. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με τους παίκτες του Μαρτίνς να πιέζουν για την ισοφάριση και τους γηπεδούχους να πλησιάζουν σε τρίτο γκολ με τον Νίλι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για την ομάδα μας, καθώς Μπουχαλάκης, Κίτσος και Λόπες πήραν τη θέση των Κούντε, Αποστολόπουλου και Αλγκασίμ Μπα, αντίστοιχα. Ο Λόπες είχε και την πρώτη τελική στο 48’ με σουτ από αριστερά της μικρής περιοχής. Στο 49’ ο Ονιεκουρού πλησίασε στο 2-2 με σουτ και πάλι από αριστερά, όμως ο Σαλασά έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Τικίνιο παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό τέρμα, όμως βρήκε περισσότερο αέρα, παρά την μπάλα. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού χρειάστηκε να επέμβει για ακόμα μία φορά στο 53’ στο σουτ του Βρουσάι. Κόντρα στη ροή του αγώνα και από στημένη φάση ξανά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με κεφαλιά του Δούμτσιου στο 61’.

Η απάντηση ήταν άμεση για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 63’ ο Λόπες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε ξανά στο γκολ (3-2). Ο κ. Μαρτίνς στο 82’ πραγματοποίησε την τέταρτη αλλαγή του με την είσοδο του Μαρίνου αντί του Βρουσάι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον Λεβαδειακό με 3-2.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46’ Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46’ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82’ Μαρίνος), Ονιεκουρού, Α. Μπα (46’ Λόπες), Τικίνιο

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Tα highlights κόντρα στον Λεβαδειακό (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα κόντρα στον Λεβαδειακό: