Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Πρόκριση με τεσσάρα και επανεμφάνιση Φορτούνη

Πρόκριση με τεσσάρα και επανεμφάνιση Φορτούνη

Η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στο σύνολο του Βασίλη Βούζα και έφτασε εύκολα στην επικράτηση με τέρματα των Λοβέρα (3′, 68′) και Γκερέρο (17′, 51′).

Στα θετικά του παιχνιδιού η επανεμφάνιση του Κώστα Φορτούνη, μετά τον τραυματισμό του τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας. Το μοναδικό τέρμα των φιλοξενούμενων σημείωσε ο El Idrissi στο 66′.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Αλέν στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ελαμπντελαουί, Μάρκοβιτς, Σισέ και Κούτρη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μεριά και Ξενιτίδης τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλο στα άκρα και τον Λοβέρα πίσω από τον Γκερέρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα μας , καθώς στο 3′ ο Λοβέρα έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με έξοχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς στο 7′ και το σουτ του Γκερέρο στο 15′ δε βρήκαν εστία, ωστόσο στο 17′ μετά από ωραίο συνδυασμό των Χριστοδουλόπουλου, Κούτρη και Γκερέρο, ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0.

Η Καλαμάτα στο 21′ έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Αλέν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Bousbiba. Ο Γάλλος γκολκίπερ μέχρι εκείνο το σημείο είχε άλλες δύο θετικές επεμβάσεις σε μακρινές προσπάθειες των Καντουτσή και Πετσίτη.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα ο Λοβέρα άγγιξε το 3-0, όμως ο Κασωτάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και στέρησε από τον Αργεντινό το δεύτερο του προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ραντζέλοβιτς αρχικά προσπάθησε να δώσει ασίστ στον Γκερέρο, με τον Καντουτσή να κόβει, αλλά στη συνέχεια είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι στο σουτ που επιχείρησε.

Στο 43′ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες, όταν ο Bousbiba βγήκε μόνος από αριστερά, αλλά ο ταχύτατος Ελαμπντελαουί τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο αντίπαλός του.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο 49′ ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε από καλή θέση. Ο διεθνής άσος μπορεί να μην πέτυχε το γκολ, αλλά φρόντισε να δημιουργήσει το 3-0, το οποίο πέτυχε με σουτ στο 51′ ο Γκερέρο. Σαν να ήταν γκολ πανηγυρίστηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η είσοδος του Κώστα Φορτούνη στο ματς. Μετά από έξι μήνες ο Φορτούνης επέστρεψε στη δράση και ο κόσμος τον καλωσόρισε με δυνατό χειροκρότημα, φωνάζοντας παράλληλα το όνομά του. Στο 64′ είχε και την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι, «αναγκάζοντας» τον Κασωτάκη να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει δύσκολα με το ένα χέρι.

Η Καλαμάτα στο 66′ κατάφερε να μειώσει με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του El Idrissi, αλλά η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα στο 68′ ο Λοβέρα έμεινε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την «στρογγυλή θεά» να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα.

Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να έχει την κατοχή και να χάνει ευκαιρίες, με κυριότερες την κεφαλιά του Γκερέρο στο 75′ και το σουτ του ίδιου παίκτη δύο λεπτά αργότερα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μάρκοβιτς (58′ Γκιλιέρμε), Κούτρης, Ξενιτίδης, Μεριά, Ραντζέλοβιτς (53′ Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (67′ Λιάτσος), Λοβέρα, Γκερέρο

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Η αποστολή για τον επαναληπτικό με Καλαμάτα

Δείτε την αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στην Καλαμάτα: