Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Πρεμιέρα με το δεξί στην Ευρώπη!

Πρεμιέρα με το δεξί στην Ευρώπη!

Νικηφόρα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού μετά την επικράτηση με 10-7 κόντρα στην Πάντοβα στην πρεμιέρα του 5ου προκριματικού ομίλου της Ευρωλίγκας που διεξάγεται στο Παπαστράτειο. Ο Θρύλος μετά από ένα ισορροπημένο και συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, αφού κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Ιταλικής ομάδας. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη συμβάδιζε στο σκορ με την Πάντοβα για τρεις περιόδους αλλά στην τελευταία. πάτησε το πόδι στο «γκάζι» και έφτασε στην τελική επικράτηση. Το Σάββατο στις 18:45 ο Ολυμπιακός δίνει το δεύτερο παιχνίδι στον όμιλο κόντρα στη Ρώσικη Ουραλότσκα.

Ισορροπία στο συναρπαστικό 1ο οκτάλεπτο!

Η Ελευθερία Πλευρίτου άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Ολυμπιακού (06:17), με την Γκοτάρντο να ισοφαρίζει ένα λεπτο αργότερα αλλά η Αλεξάνδρα Ασημάκη εκμεταλλεύτηκε την παίκτρια παραπάνω και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στις «ερυθρόλευκες» στα μέσα της περιόδου. Με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» η Πάντοβα ισοφαρίζοντας με την Κεϊρόλο, όμως η Ασημάκη με το δεύτερο προσωπικό της γκολ έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (02:48). Στη συνέχεια (01:30), η Αβραμίδου έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά στο +2, αφού αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι και η Πάντοβα ισοφάρισε με την Τιέλμαν στην επόμενη φάση και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με την Μπαρζόν η οποία σημείωσε το 3-4. Η απάντηση του Θρύλου ήρθε δια…χειρός Χριστίνας Τσουκαλά η οποία στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 4-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Έσφιξαν οι άμυνες στη 2η περίοδο

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με την σπουδαία απόκρουση της Χρυσής Διαμαντοπούλου στην εκτέλεση πέναλτι της Κεϊρόλο και ακολούθως η Έμολο στην κόντρα έβαλε μετά 7 αγωνιστικά λεπτά, τον Ολυμπιακό ξανά μπροστά στο σκορ πετυχαίνοντας το 5-4. Η Νικόλ Ελευθεριάδου με φοβερή άμυνα έκοψε την κόντρα επίθεση της Πάντοβα και διατήρησε το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα το οποία παρέμεινε μέχρι και δυο περίπου λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ισοφάρισαν οι Ιταλίδες με την Κασόν (5-5). Με το επιμέρους 1-1 και σκορ 5-5, οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στην ανάπαυλα.

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα!

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του 3ου οκταλέπτου όπου παρέμενε το 5-5. Ωστόσο η Άλκηστη Αβραμίδου με ένα πολύ ωραίο τέρμα από πλάγια θέση, έβαλε τον Θρύλο σε θέση «οδηγού» πετυχαίνοντας το 6-5, 4:34 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Η Τιέλμαν από τη θέση του φουνταριστού ισοφάρισε και πάλι αλλά στη συνέχεια ήταν η σειρά της Έγκενς να προσθέσει το όνομά της στον πίνακα των σκόρερ «γράφοντας» από την περιφέρεια το 7-6 (03:05). Η Μπαρζόν ισοφάρισε σε 7-7 στην παίκτρια παραπάνω αλλά η «ερυθρόλευκη» απάντηση ήταν άμεση με την Ασημάκη να σκοράρει από το φουνταριστό για το 8-7 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 3ο οκτάλεπτο.

Θρύλος στο φινάλε!

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά αφού με το δεύτερο προσωπικό τέρμα της Χριστίνας Τσουκαλά, απέκτησε για πρώτη φορά προβάδισμα δυο τερμάτων (9-7). Ακολούθησε μια ακόμα εξαιρετική επέμβαση της Χρυσής Διαμαντοπούλου και ορισμένες πολύ καλές άμυνες των «ερυθρόλευκων» που διατήρησαν τη διαφορά των δυο γκολ. Πέντα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα η Τζούλια Έμολο διεύρυνε το προβάδισμα στο +3 (10-7) για πρώτη φορά πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στην παίκτρια παραπάνω. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε με αυτό το σκορ στην τελική επικράτηση!

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-1, 3-2, 2-0

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Eλ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 06:17), 1-1 Γκοτάρντο (περιφέρεια, 05:02), 2-1 Ασημάκη (π/π., 04:33), 2-2 Κεϊρόλο (π/π., 03:24), 3-2 Ασημάκη (π/π., 02:48), 3-3 Τιέλμαν (κόντρα, 01:21), 3-4 Μπαρζόν (00:52), 4-4 Τσουκαλά (π/π., 00:19)

2ο οκτάλεπτο: 5-4 Έμολο (κόντρα, 05:13), 5-5 Κασόν (περιφέρεια, 02:15).

3ο οκτάλεπτο: 6-5 Αβραμίδου (περιφέρεια, 04:34), 6-6 Τιέλμαν (φουντ., 03:27), 7-6 Έγκενς (περιφέρεια, 03:05), 7-7 Μπαρζόν (π/π., 00:40), 8-7 Ασημάκη (φουντ., 00:25)

4ο οκτάλεπτο: 9-7 Τσουκαλά (περιφέρεια, 07:30), 10-7 Έμολο (π/π., 04:52)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 2, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Πάντοβα: Τεάνι, Μπαρζόν 2, Σαβιόλι, Γκοτάρντο 1, Κεϊρόλο 1, Κασόν 1, Μίλο, Ντάριο, Σόχι, Τσιαπίνι, Νέντσα, Τιέλμαν 2, Γιακόν

Δηλώσεις

Παυλίδης: «Μια πολύ θετική αρχή»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στην κάμερα του OSFP TV τα εξής: «Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά, δεχτήκαμε τέσσερα γκολ στο 1ο οκτάλεπτο και τρία σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο γιατί μας λείπουν τα παιχνίδια, είχαμε και άγχος επειδή ήταν πρώτο ματς και ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό για την πρώτη θέση. Μόλις βρήκαμε λίγο ρυθμό η άμυνά μας έγινε πιο καλή και κλειστή κάτι που δεν είχαμε κάνει στο 1ο οκτάλεπτο. Παίζει ρόλο ότι πιέσαμε και πάρα πολύ τις Ιταλίδες από το πρώτο λεπτό και η κούρασή τους φάνηκε στο τέλος όπου σε πολλά σουτ που επιχείρησαν από καλή θέση δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά δεν είμαι από τη γενική εικόνα της ομάδας. Κάπως έτσι τα περίμενα αλλά πιστεύω ότι στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι και μην ξεχνάτε ότι με μια ομάδα σαν τη Πάντοβα, με ποιότητα, πρωταθλήτρια Ιταλίας, πάντα τα παιχνίδι μας είναι κλειστά τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ θετική αρχή και αύριο θα είμαστε καλύτερα».

Ασημάκη: «Η υπεροχή της καλύτερης ομάδας»

Η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού, με τρία τέρματα Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε μετά το ματς στην κάμερα του OSFP TV τα εξής: «Ουσιαστικά είναι λογικό να φανεί η υπεροχή της καλύτερης ομάδας στην τελευταία περίοδο. Εξάλλου ο τρόπος που παίζουμε στην άμυνα ποντάρει σε αυτό το πράγμα, δηλαδή να κουράσουμε τον αντίπαλο με αρκετό πρες ούτως ώστε αυτή η υπεροχή να φανεί στην τελευταία περίοδο. Διαιτητικά πιστεύω ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς και ο προπονητής μας μια περίεργη κατάσταση. Λειτούργησαν καλά ορισμένα πράγματα και στο τελευταίο οκτάλεπτο πήραμε διαφορά τριών γκολ. Από τη διαφορά μας είμαι ικανοποιημένη και προχωράμε. Το αυριανό παιχνίδι με την Ουραλότσκα είναι επίσης δύσκολο. Σε δυναμικότητα, τόσο η Ιταλική όσο και η Ρωσική ομάδα μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Παίζουν με ένα διαφορετικό τρόπο, οι Ιταλίδες έχουν ένα πιο κλειστό, οι Ρωσίδες ίσως να πρεσάρουν περισσότερο. Θα δούμε, δεν είναι μια ομάδα που την γνωρίζουμε ούτως η άλλως. Πρέπει να είμαστε σοβαρές και συγκεντρωμένες για να κάνουμε το επόμενο βήμα γιατί θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Τα highlights κόντρα στον Προμηθέα (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα κόντρα στον Προμηθέα: