Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Παπανικολάου:”Πρέπει να μπούμε με δύναμη κι ενέργεια”

Παπανικολάου:”Πρέπει να μπούμε με δύναμη κι ενέργεια”

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (23/12, 21.00) στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου το κλειδί θα είναι η δυναμική άμυνα.

«Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για εμάς και για τον κόσμο, όμως, δική μας ευθύνη είναι να κοιτάξουμε τη δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να βάλουμε ακόμη μια νίκη στο σακούλι μας. Σε αυτό εστιάζουμε, πάνω σε αυτό δουλεύουμε και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη», τόνισε ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων».

Ερωτηθείς αν πήραν κάποιο μάθημα εκείνος και οι συμπαίκτες του από την εντός έδρας ήττα από τους «πράσινους» στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Μετά από κάθε παιχνίδι, πόσο μάλλον μετά από μια ήττα, είναι πολλά τα διδακτικά κομμάτια πάνω στα οποία μπορείς να δουλέψεις. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για εκείνο το ματς με τον Παναθηναϊκό. Η δική μας δουλειά είναι να πάρουμε αυτά τα κομμάτια που δεν κάναμε καλά και να τα βελτιώσουμε ή να προσαρμοστούμε ώστε να ετοιμάσουμε κάτι διαφορετικό ανάλογα με το τι θα αντιμετωπίσουμε και τον τρόπο εκτέλεσης του Παναθηναϊκού.  Πάνω σε αυτό θέλουμε να στηρίξουμε την άμυνά μας και την επίθεσή μας για να ‘βγάλουμε’ καινούργια κομμάτια στο γήπεδο».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να πάρει το διπλό στο ΟΑΚΑ, είπε: «Οδηγός μας, από τις τελευταίες μας εικόνες ειδικά εδώ στο ΣΕΦ, είναι η δυναμική άμυνα. Πρέπει να μπούμε με δύναμη, με ενέργεια, με πάθος και να κερδίσουμε φάσεις, που θα μας βοηθήσουν να βγούμε στον αιφνιδιασμό. Επίσης, πρέπει να ανακόψουμε τα ατού του αντιπάλου μας. Αυτό θεωρώ πως είναι το κλειδί. Αυτό φάνηκε και από τα προηγούμενα ματς, πως όταν μπαίνουμε με αποφασιστικότητα έχουμε έναν τρόπο να φέρνουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Θα είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για εμάς, σε μία αντίπαλη έδρα να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να παίξουμε το παιχνίδι που εμείς θέλουμε».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Ο Παπανικολάου απέδειξε γιατί είναι πραγματικός αρχηγός»

Το εγκώμιο του Κώστα Παπανικολάου έπλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το διπλό στο Κάουνας. «Ήταν ...