Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Πέταξε βαθμούς στην Λιβαδειά

Πέταξε βαθμούς στην Λιβαδειά

Ο Ολυμπιακός δεν μετουσίωσε σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε και έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό.

Ο αγώνας:

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-1 με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ομάρ έκανε την κούρσα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα για τον Οτζίτζα, ο οποίος σημάδεψε τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο τελευταίος δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας ελάχιστα άουτ την μπάλα.

Αδράνεια και 1-0

Στο 4ο λεπτό, ο Νιάς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σουμπίνιο, κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Οτζίτζα δενμπόρεσε ν’ απομακρύνει στο πρώτο δοκάρι, η άμυνα του Ολυμπιακού «κόλλησε» και ο Νιάς με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν άμεσα και να επαναφέρουν την ισορροπία στο σκορ, όμως το σουτ του του Οτζίτζα στο 6΄, πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Επασί. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 11ο λεπτό έφτασαν ξανά κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μάρτινς «ξύρισε» το δεξί κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ένα σουτ του Ανσαριφάρντ δεν δυσκόλεψε τον Επασί, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά.

Στο 22΄ ήταν σειρά των γηπεδούχων ν’ απειλήσουν, αλλά ο Προτό ήταν σ’ ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο Σουμπίνιο διατήρησε τον έλεγχο της μπάλας, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σαβαντόγο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε με δύναμη, αλλά ο Προτό είχε κλείσει την γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Οτζίτζα με τον Ομάρ συνδυάστηκαν ωραία από τα δεξιά, ο Νορβηγός έκανε την σέντρα στην μικρή περιοχή, αλλά ο Ανσαριφάρντ, που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να την στείλει στα δίχτυα.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς όμως να φτάσει σε κάποιο γκολ. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή των παικτών του Γκαρσία, σημειώθηκε στο 40ο λεπτό, όταν ο Μιραλάς εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Επασί κατάφερε και απομάκρυνε με υπερένταση, με αποτέλεσμα στο 1-0 να διατηρηθεί μέχρι την ανάπαυλα.

Τρίτη και φαρμακερή για Καρίμ και 1-1

Ό,τι δεν κατόρθωσε να κάνει σε δύο περιπτώσεις στο Α΄ ημίχρονο ο Ανσαριφάρντ, το έκανε στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε στην επανάληψη. Ο Μιραλάς στο 48΄ τροφοδότησε τον Κούτρη από τ’ αριστερά, ο μπακ του Ολυμπιακού με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Ανσαριφάρντ πάνω στον σωστό βηματισμό και ο Ιρανός με ωραίο πλασέ, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κι άλλο την πίεσή τους, αναζητώντας και δεύτερο γκολ. Στο 50΄, ο Ρομαό μπήκε απειλητικά στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό. Στο 54ο λεπτό, ήταν σειρά του Λεβαδειακού να βγει στην επίθεση. Ο Ντιόγκο έκανε την κάθετη για τον Γιακουμάκη, ο τελευταίος έκανε ένα σουτ χωρίς δύναμη από πλάγια θέση, με τον Προτό να μπλοκάρει.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ανσαριφάρντ μετά την κάθετη του Μάρτινς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αυτή την φορά δεν σημάδεψε σωστά, χάνοντας την ευκαιρία να παραβιάσει για δεύτερη φορά την αντίπαλη εστία. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για το προβάδισμα και στο 70΄ απώλεσε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να μπει σε θέση οδηγού στο σκορ. Ο Κούτρης έκανε την σέντρα από τα’ αριστερά, ο Ανσαριφάρντ έβαλε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά ενστικτωδώς ο Επασί κατάφερε ν’ αποκρούσει και να στείλει την μπάλα κόρνερ. Η απάντηση του Λεβαδειακού ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Γιακουμάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε την σέντρα του στο Β΄ δοκάρι για τον Μαρκόφσκι, ο οποίος δεν βρήκε ισορροπία και έστειλε πολύ άουτ την μπάλα.

Στο 80΄, οι Πειραιώτες βγήκαν και πάλι απειλητικά απέναντι από τα καρέ του Επασί, ο Ανσαριφάρντ έκανε την μπαλιά για τον Σεμπά που έκανε την κίνηση στον χώρο, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν τελείωσε καλά την φάση.

Στον χρόνο που απέμενε στο ρολόι για το τέλος του ματς, δεν άλλαξε κάτι, καθώς στην σπουδαία ευκαιρία του 92ου λεπτού, ο Ομάρ δεν πλάσαρε σωστά. Το 1-1 διατηρήθηκε ως το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας.

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Φαβάρο, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (Καραχάλιος 90+1), Νιάς, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (Μπελγκαζουανί 68΄), Σαβαντόγο (Καλτσάς 68΄), Μαρκόφσκι

Ολυμπιακός: (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ομάρ, Ρομαό, Μάρτινς (Σεμπά 65΄), Οτζίτα, Μάριν (Φορτούνης 46΄), Μιραλάς (Τζούρτζεβιτς 85΄), Ανσαριφάρντ

Κίτρινες: Νιάς 15΄, Τσαμπούρης 49΄ / Ρομαό 47΄, Μποτία 65΄. Σισέ 65΄  

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...