Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ο Πειραιάς έτρεξε στο 3ο Adidas Open Run!

Ο Πειραιάς έτρεξε στο 3ο Adidas Open Run!

IMG_4064

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Πειραιά το 3ο adidas Open Run, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι δρομείς έδωσαν ραντεβού στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείου στη Μαρίνα Ζέας και έτρεξαν σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, διασχίζοντας το κέντρο του Πειραιά, την Ακτή Μιαούλη και την Ακτή Θεμιστοκλέους.

Το «παρών» στη Μαρίνα Ζέας έδωσε και η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Πειραιώς και Νήσων και δημοτική σύμβουλος Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης που παραβρέθηκε στην εκκίνηση του αγώνα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ξεκινάμε καλά τη νέα αθλητική σεζόν στο Δήμο Πειραιά. Σκοπός μας είναι να γίνονται 3-4 οργανωμένοι αγώνες κάθε χρόνο στην πόλη και να αποτελέσουν θεσμό. Οι δημότες μας το θέλουν, τους έλειπε. Πέρυσι κάναμε 4 αγώνες δρόμου. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Σημασία έχει να συνεργάζεσαι με σοβαρούς φορείς και εταιρίες. Σήμερα έχουμε την adidas, μια πολύ μεγάλη εταιρία, καλά οργανωμένη. Έχουμε πολλές συμμετοχές. Το πόσο μεγάλη εταιρία είναι φαίνεται και από το ότι από αυτή τη χρονιά ντύνει τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό. Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία και για την εταιρία και για τον Ολυμπιακό φυσικά και θα φέρει, εκ των πραγμάτων, και την εταιρία πιο κοντά στο Δήμο μας και ελπίζω να έχουμε περαιτέρω συνεργασίες μετά και από τη σημερινή. Θα κάνουμε και άλλους αγώνες στην πόλη και ελπίζουμε κάθε φορά να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες. Κάποιοι μας λένε ότι τρέχουμε σε λάθος κατεύθυνση. Σημασία έχει όμως ότι τρέχουμε και την κατεύθυνση θα τη βρούμε. Προπονούμαστε, τρέχουμε, βγάζουμε τον κόσμο έξω, το χαιρόμαστε, χαμογελάμε, γυμναζόμαστε. Είναι ένα καλό και ευχάριστο διάλειμμα στα πολλά προβλήματα που έχουμε και ως πολίτες γενικότερα και ως δημότες Πειραιά».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ανέφερε:

«Το adidas Open Run είναι το 5ο δρομικό που κάνουμε. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά και δυναμικά στο δρομικό κίνημα. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει κοντά στον αθλητισμό, να περνάει τις ώρες του αθλούμενος μέσα από το τρέξιμο και μέσα από όλες τις άλλες εκδηλώσεις που κάνουμε. Το συγκεκριμένο δρομικό έχει ένα χαρακτήρα προπονητικό. Είναι παρεϊστικο. Δεν υπάρχουν ούτε νικητές και ηττημένοι ούτε χρονομέτρηση. Όλοι τρέχουν για να το ευχαριστηθούν. Γίνεται σε μια τρομερή διαδρομή που αναδεικνύει τις ομορφιές του Πειραιά και νομίζω ότι όλοι θα το απολαύσουν.
Να ευχαριστήσω πολύ την Τροχαία για την συνδρομή της και τη βοήθειά της. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, οι οποίοι πάντα συμπαραστέκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις όπως επίσης και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις και άλλα τέτοια δρομικά γιατί θέλουμε την νεολαία και τους μεγαλύτερους να συμμετέχουν, να αθλούνται, να χαίρονται και να ψυχαγωγούνται. Η επόμενη αθλητική διοργάνωση είναι οι σκυταλοδρομίες που θα γίνουν στον Πειραιά τον Οκτώβριο».

IMG_4027 IMG_4055 IMG_4064

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών