Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Οι δηλώσεις Μάρτινς και Σισέ ενόψει Γουλβς

Οι δηλώσεις Μάρτινς και Σισέ ενόψει Γουλβς

Όσα δήλωσαν οι Πέδρο Μαρτίνς και Παπέ Σισέ στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη Γουλβς στην Αγγλία.

05.08.2020

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μαρτίνς:

Για το τι ρόλο θα παίξει το ισχυρό κίνητρο του Ολυμπιακού για πρόκριση επί της Γουλβς: «Η ομάδα μας έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για αύριο. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που είδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή και ανυπόμονη, ξέρει πολύ καλά τη σημασία του αγώνα για την ιστορία του συλλόγου αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες, τις καριέρες τους. Επομένως είμαστε πανέτοιμοι και σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε δουλέψει πολύ για να φτάσουμε ως εδώ και αύριο είναι μια ευκαιρία να φτάσουμε ακόμα πιο πέρα».

Για το πόσο διαφορετικές περιμένει τις δύο ομάδες σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Νομίζω πως δεν θα δούμε πολλές διαφορές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Η Γουλβς έχει εδώ και τρία χρόνια ένα σταθερό στυλ παιχνιδιού, ξέρουμε πολύ καλά πως παίζει και τι να περιμένουμε αύριο. Το ίδιο και ο προπονητής της, ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό οπότε δεν νομίζω πως θα έχουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Φυσικά η κάθε ομάδα έχει τη στρατηγική της. Έχουμε ένα πλάνο έτοιμο για αύριο το οποίο θα το εφαρμόσουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να είμαστε εμείς οι νικητές».

Πριν από ένα χρόνο ο Ολυμπιακός νικούσε την πρωταθλήτρια Τουρκίας Μπασάκσεχιρ. Η σεζόν ακόμα «τρέχει» και σε λίγο θα ξεκινήσει η νέα. Σας αγχώνει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την πανδημία;

«Δεν μου αρέσει να παραπονούμαι αλλά να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα, οπότε προχωράμε με το πρόγραμμά μας. Ακόμα βρισκόμαστε σε αυτή τη σεζόν, η πανδημία δεν δημιούργησε πρόβλημα μόνο σε εμάς, μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά επηρέασε πάρα πολλούς κλάδους. Έτσι και εμάς. Το καλό για εμάς είναι πως μετά την κούραση που υπάρχει από όλο αυτό, βλέπω μια ομάδα γεμάτη θέληση, κίνητρο και επιθυμία για να συνεχίσει. Έχει κοπιάσει πολύ για να φτάσει ως εδώ και είναι πρόθυμη να δημιουργήσει ακόμα πιο όμορφα πράγματα. Περισσότερο ανησυχητική ήταν η περίοδος των δύο μηνών που μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Τώρα τουλάχιστον βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, έστω και με κάποιους περιορισμούς».

Ο Μπόμπι Αλέν θα παίξει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Έχετε μιλήσει μαζί του; Σε τι κατάσταση είναι;

«Είναι πάρα πολύ καλά, ο Μπομπ είναι ένας πολύ καλός αθλητής και επαγγελματίας που γνωρίζει πολύ καλά τη διαδικασία. Μαζί με τον Τζολάκη ανάγκασαν τον Σα να δουλέψει πολύ και να εμφανιστεί στην κατάσταση που τον είδαμε μέσα στη σεζόν. Είναι έτοιμος, συγκεντρωμένος και περιμένουμε από αυτόν να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα».

Η Γουλβς έχει φέτος στο Europa League εντός έδρας, έξι νίκες και μία ήττα από την Μπράγκα σε παιχνίδι μάλιστα που δεν δικαιούταν να χάσει. Ποιο είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του;

«Όλος ο κόσμος ξέρει για την υπέροχη πορεία που έχει φέτος η Γουλβς στην έδρα της, ίσως έχει και τα καλύτερα εντός έδρας αποτελέσματα στη διοργάνωση. Είναι μια ομάδα κυνική και πάρα πολύ επικίνδυνη, που έχει πολλή ποιότητα και υψηλό επίπεδο. Εμείς είμαστε Ολυμπιακός, ξέρουν πως κι εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, το είδαν άλλωστε και στο Καραϊσκάκη. Επομένως περιμένουμε να γίνει ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση έχουν φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στα γήπεδά τους. Οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες μπορεί να προκριθεί στη συνέχεια και εμείς είμαστε μία από αυτές».

Τις προηγούμενες φορές που ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει τόσο πολύ στην Ευρώπη δεν είχε δώσει τόσα πολλά παιχνίδια, 16 με το αυριανό. Εισπράττετε το μεγάλο μέγεθος της επιτυχίας;

«Το έχω πει επανειλημμένως πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη και έχει αποκαταστήσει τη φήμη του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θεωρείται ένας μεγάλος σύλλογος. Έχουμε κάνει εξαιρετική πορεία με εξαιρετικά αποτελέσματα απέναντι σε πολύ μεγάλους αντιπάλους. Έχουμε αποκαταστήσει το όνομά μας και έχουμε κάνει τους φιλάθλους μας περήφανους για την ομάδα τους στην Ευρώπη. Το πολύ καλό όνομά του Ολυμπιακό στην Ευρώπη είναι και το μεγαλύτερό μας επίτευγμα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σισέ:

Για το τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του στο γήπεδο προκειμένου να πάρει την πρόκριση: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας. Να σκεφτούμε πως είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας και έχουμε παλέψει πάρα πολύ για να φτάσουμε ως εδώ, επομένως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε».

Έχεις σκοράρει σε πολύ σημαντικά ματς στην Ευρώπη όπως και κόντρα στην Άρσεναλ. Έχεις κρατήσει κάποιο γκολ για αύριο; «Ναι γιατί όχι; Αν είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει θα το ήθελα πολύ. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να πάρουμε την πρόκριση και αν έρθει από μένα το γκολ τόσο το καλύτερο».

Για την παρουσία του Μπόμπι Αλέν κάτω από τα δοκάρια: «Ο Μπόμπι είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας και αθλητής. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος έχοντας μιλήσει και με τον προπονητή αλλά και με τον προπονητή τερματοφυλάκων. Του έχουμε ευχηθεί όλοι ακόμα και ο Σα να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι αύριο. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα μας και να προκριθεί και για να γίνει αυτό δεν αρκεί να είναι καλός μόνο ο Μπόμπι αλλά και όλη η ομάδα».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Ναντ – Ολυμπιακός

Όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Κάρλος Κορμπεράν και ο ποδοσφαιριστής Παπέ Αμπού Σισέ. 07.09.2022 ...