Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Νέο ρεσιτάλ Λεβαντόβσκι και νίκη για Μπάγερν

Νέο ρεσιτάλ Λεβαντόβσκι και νίκη για Μπάγερν

lewa

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σκόραρε δις κόντρα στη Μάιντς, βοηθώντας την Μπάγερν Μονάχου να φτάσει στην εκτός έδρας νίκη με 3-0, την 7η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, και να διατηρηθεί στην κορυφή της Bundesliga. O Πολωνός επιθετικός έφτασε τα 101 γκολ στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου!

 Ο αγώνας

 Η Μπάγερν ξεκίνησε δυνατά -ως συνήθως- την αναμέτρηση και πήρε τον έλεγχο από την πρώτη στιγμή. Στο τρίτο λεπτό, ο Μίλερ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντόουγκλας Κόστα, έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο πέρασε πολύ ψηλά από την εστία του Κάριους.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν το γκολ, περιορίζοντας τη Μάιντς σε παθητικό ρόλο. Στο 20′ ο Κομάν επιτέθηκε από τα δεξιά, ο Ντε Μπλάσις τον μάρκαρε αντικανονικά εντός περιοχής και ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος όμως γλίστρησε και δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα έντεκα βήματα.

Οι Βαυαροί δεν πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη κι εξακολούθησαν να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Στο 27ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν, σοβαρά, για πρώτη φορά τον Νόιερ. Ο Ντε Μπλάσις έκανε την ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μούτο, όμως ο Ιάπωνας φορ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 34′. Ο Ντόουγκλας Κόστα βρήκε ανοιχτό χώρο μπροστά του, εξαπέλυσε μία…  οβίδα από τα 25 μέτρα, υποχρεώνοντας τον Κάριους να εκτιναχθεί στη γωνία του και να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έλαμψε ξανά ο Λεβαντόβσκι

Στην επανάληψη η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο χορτάρι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σκόρερ τον… συνήθη ύποπτο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Ο Κομάν έβγαλε, στο 51ο λεπτό, τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πολωνός φορ ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κάριους. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ του αγώνα έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 63′, με… δράστη και πάλι τον Λεβαντόβσκι. Ο Βιδάλ με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον συμπαίκτη του, ο οποίος πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 0-2.

Χωρίς να κατεβάσουν ταχύτητα, οι Πρωταθλητές Γερμανίας κατάφεραν να παραβιάσουν για τρίτη φορά την εστία του Κάριους στο 68′. Ο Ντόουγκλας Κόστα με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κομάν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε προ κενής εστίας να διαμορφώσει το 0-3 και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, όμως ο Μπαλογκούν στέρησε στο 86′ το χατ-τρικ από τον Λεβαντόβσκι. Από την πλευρά της η ομάδα του Μάρτιν Σμιντ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει την αντίπαλό της, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 77ου λεπτού, όταν ο Κλέμενς με σουτ εντός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Η Μπάγερν διαχειρίστηκε σωστά μέχρι τέλους το υπέρ της προβάδισμα και προσέθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό της.

Γήπεδο: “Coface Arena”

Διοργάνωση: Bundesliga

Αγωνιστική: 7η

Γκολ: 51′, 63′ Λεβαντόβσκι, 68′ Κομάν

Διαιτητής: Μπάστιαν Ντάνκερτ

Κίτρινες κάρτες: 28′ Μπάουμγκαρτλινγκερ (Μάιντς) – 26′ Τσάμπι Αλόνσο (Μπάγερν Μονάχου)

Κόκκινες κάρτες: 

Οι συνθέσεις:

Μάιντς (Σμιντ): Κάριους, Μπροζίνσκι, Μπούνγκερτ, Μπελ, Μπένγκτσον, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Λάτσα (73′ Μόριτς), Κλέμενς (81′ Μπαλογκούν), Ντε Μπλάσις, Γιουνούς Μαλί (67′ Σαμπέριο), Μούτο.

Μπάγερν Μονάχου (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ (67′ Τζερόμ Μπόατενγκ), Αλάμπα, Ραφίνια, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Κομάν, Ντόουγκλας Κόστα (69′ Γκέτσε), Τόμας Μίλερ (58′ Βιδάλ), Λεβαντόβσκι.

*Οι Βαυαροί βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, έχοντας το απόλυτο των νικών.

Tα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

https://youtu.be/WQaIKOf96_Q

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Ηταν μία από τις πιο σημαντικές νίκες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε τη νίκη επί της Μπάγερν ως μία από ...