Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Νέα μόδα στην Ευρωλίγκα

Νέα μόδα στην Ευρωλίγκα

Λανσάρει από φέτος το νέο της δημιούργημα η Ευρωλίγκα

Από φέτος, όλα τα ματς στην Ευρωλίγκα θα διαθέτουν το “ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος”.

Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα, εφοδιασμένο με όλα τα δεδομένα ενός παιχνιδιού, που θα χρησιμοποιείται παράλληλα με το χειρόγραφο φύλλο αγώνος, και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, χωρίς κόστος, οι φίλαθλοι και οι εκπρόσωποι του Τύπου.

“Μετά από χρόνιες συζητήσεις, πιστεύουμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας ένα αρθρωτό ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος στις κύριες διοργανώσεις μας (σ.σ. Euroleague, Eurocup).

Αυτή η εφαρμογή, είναι εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογικά και θα χρησιμοποιηθεί για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ποιότητα, τις επιδόσεις των παικτών που θα συμμετάσχουν στις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Όραμά μας είναι στο άμεσο μέλλον να βλέπουμε το φύλλο αγώνος, τα στατιστικά, τα τηλεοπτικά γραφικά, το βίντεο και γενικότερα όλα εκείνα που συμβαίνουν σε κάθε γήπεδο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Επιθυμούμε πληθώρα δυνατοτήτων που θα εμπλουτίσουν την ψυχαγωγία των θεατών που παρακολουθούν είτε από το σπίτι, είτε μέσα από το γήπεδο” είπε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο Έντουαρτ Σκοτ (chief operations officer της Ευρωλίγκα).

Η τελευταία αυτή επινόηση, έρχεται να συμπληρώσει την λίστα με τα τεχνολογικά επιτεύγματα, που αποσκοπούν στο να προσεγγίζεται όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια ένας αγώνας μπάσκετ. Όπως φερειπείν το στιγμιαίο ριπλέι και το ακριβές σύστημα χρόνου (η συμβατότητα του ρολογιού με τα σφυρίγματα των διαιτητών).

*Αξίζει να σημειωθεί πως το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο βόλεϊ.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Μία νίκη δε φτάνει!

Μία νίκη δε φτάνει, απόψε θέλουμε δύο! Καταρχάς στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 19:45 κόντρα στη ...