Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας: «Να παίξουμε με ένταση»

Μπαρτζώκας: «Να παίξουμε με ένταση»

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (26/04, 21.45) στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε, στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στο φάιναλ φορ.

«Όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος αυτή τη χρονική στιγμή, θα ήταν μια δύσκολη ομάδα», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Όπως ξέρετε στο τελευταίο παιχνίδι θα μπορούσαμε να επιλέξουμε αντίπαλο, όμως, δεν κάναμε. Είμαστε πιστοί σε αυτό που πρεσβεύουμε. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί και πρέπει να είσαι έτοιμος για να ανταποκριθείς στις προκλήσεις που θα βρεις μπροστά σου».

Για το αν επηρεάζει τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο να παραταχθεί με απουσίες η τουρκική ομάδα, είπε: «Η Φενέρ έχει μεγάλο βάθος και έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μία θέση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Χέινς και Πιερ, οι οποίοι παίζουν και μεγάλο ρόλο στον τρόπο παιχνιδιού τους. Εμάς δεν μας απασχολεί, δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα παίξουν ή όχι. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα και αυτό θα κάνουμε».

Αναφορικά με την «καυτή» ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, ο κόουτς τόνισε: «Αυτές είναι ξεκάθαρα ερωτήσεις για τους αντιπάλους μας, για το πώς δηλαδή θα ανταποκριθούν στα δεδομένα. Τι πάει να πει εχθρική ατμόσφαιρα; Σημαίνει ότι εδώ θα είναι πολύ θερμή για εμάς, θα υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά σε κάθε γήπεδο στην Ευρώπη γίνεται αυτό. Όλοι όσοι παίζουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτές είναι οι συνθήκες και πρέπει να παίζεις. Στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μπάσκετ, μέσα στις γραμμές πρέπει να εκτελέσεις ένα πλάνο. Νομίζω και για τους αντιπάλους μας ισχύει το ίδιο. Θεωρώ πως πιο πολύ αυτή η υποστήριξη για εμάς θα παίξει ρόλο, θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση και στα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού και στα καλά. Είναι όλοι πολύ έμπειροι για να επηρεάζονται από τέτοια πράγματα».

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν οι αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας αποτελούν κατά κάποιο τρόπο «οδηγό» εν όψει της προημιτελικής σειράς, απάντησε: «Ναι, πάντα δείχνουμε τον αντίπαλο και τι έχει κάνει εναντίον μας και προφανώς το ίδιο θα κάνει και η Φενέρ. Θα απομονώσουμε αυτά που κάναμε καλά και αυτά που δεν κάναμε καλά. Φυσικά ένα παιχνίδι playoffs έχει τελείως διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις. Είναι το πώς προσεγγίζει κάθε ομάδα την σημαντικότητα του παιχνιδιού. Υπάρχουν παίκτες που τους αρέσουν τέτοια παιχνίδια και άλλοι που αγχώνονται περισσότερο. Εμείς θέλουμε να είμαστε ήρεμοι, θέλουμε να παίξουμε με ένταση. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να βρεθούμε σε δεύτερο σερί Final Four. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο μας. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε την σειρά».

Τέλος, για την μαζική στήριξη του κόσμου, σχολίασε: «Είναι δεδομένο πως είμαστε χαρούμενοι. Το ότι θα γινόταν sold out ήταν δεδομένο. Σε όλα τα πλέι οφ παιχνίδια συμβαίνει αυτό. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έγινε πολλές φορές και μέσα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και αυτό είναι κάτι που εκτιμούμε πολύ. Εδώ χρειάζεται να υπάρχει ενθουσιασμός και υποστήριξη, αλλά σε καμία περίπτωση να μην πιστεύουμε πως είναι κάτι διαφορετικό από ένα παιχνίδι μπάσκετ. Είναι Ολυμπιακός εναντίον Φενέρ. Δεν είναι Ελλάδα εναντίον Τουρκίας, ούτε Ιτούδης εναντίον Μπαρτζώκα. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να πάρουμε αυτό που αξίζουμε και εμείς και η Φενέρ».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Μεγάλος Ολυμπιακός μέσα στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου υπερασπίστηκε το υπέρ του 3-2 από το «Γ. ...