Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τα ματς με την Φενέρ»

Μπαρτζώκας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τα ματς με την Φενέρ»

Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» την προημιτελική σειρά της Basket League με τον Άρη και πλέον το μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα και τον παικτών του είναι στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας με την Φενέρμπαχτσε.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την αξιέπαινη προσπάθεια σε όλη τη χρονιά», είπε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων». Και συνέχισε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε η σεζόν του. Ουσιαστικά για μία νίκη, θα μπορούσαν να είχαν τερματίσει ίσως και πέμπτοι. Τελείωσαν όγδοοι και έπαιξαν με εμάς, όμως, ακόμη και αυτό το διήμερο και παρά τις σημαντικές απουσίες του έδειξε τον χαρακτήρα που είχε όλη τη σεζόν ως ομάδα. Πάλεψαν, με τον τρόπο ειδικά που παίζουν στην άμυνα, επιτίθενται στην μπάλα και έπρεπε να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που παίζουμε όλη τη χρονιά. Σου χαλάνε την τακτική και τα plays και πρέπει να επανέλθεις στα βασικά του μπάσκετ: να πασάρεις τη μπάλα γρήγορα. Εμείς το κάναμε και στα δύο παιχνίδια για αυτό και είχαμε πολλές ασίστ και κερδίσαμε άνετα. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή ξεκούραση και καλή σταδιοδρομία στο μέλλον. Εμείς έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση, την σειρά με την Φενέρμπαχτσε. Είμαστε ενθουσιασμένοι, έχουμε τρεις προπονήσεις μέχρι την Τετάρτη για να ετοιμάσουμε το σώμα, το μυαλό και την τακτική. Είμαστε ενθουσιασμένοι και περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η ζωή μπροστά μας».

Για την προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας με την τουρκική ομάδα, είπε: «Κάθε ομάδα περνά από μεγάλες διακυμάνσεις, μέσα στα αποδυτήρια, στο παρκέ, δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις παικτών με άλλους παίκτες, παικτών με προπονητή. Στην ουσία από αυτές τις δοκιμασίες κάθε ομάδα βγαίνει πιο δυνατή. Όπως συνέβη στην Φενέρ, σε εμάς και σε όλες τις ομάδες φέτος στην Ευρωλίγκα, σε μια τόσο δύσκολη λίγκα όπου δεν έχεις το δικαίωμα να επαναπαυτείς ούτε για ένα απόγευμα. Εκείνοι να τερμάτισαν 8οι και εμείς 1οι και καλούμαστε να παίξουμε με μια ομάδα που έχει απαιτήσεις λόγω του προπονητή, των παικτών της και του brand name της. Θέλουν να πάνε στο φάιναλ φορ, όπως θέλουμε να πάμε και εμείς . Θα έλεγα πως εμείς δείξαμε καλύτερη εικόνα από εκείνους όλη τη χρονιά, το λέει και η βαθμολογία. Καλούμαστε, λοιπόν, να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι και σε αυτή τη σειρά, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Κάθε ματς έχει δοκιμασία όσον αφορά στα συναισθήματα. Πρέπει να συγκεντρωθείς και να μην σκεφτείς πως έχεις τρία παιχνίδια, αλλά μόνο ένα. Αυτό που έχουμε μπροστά μας την Τετάρτη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Αυτή είναι η πρακτική που ακολουθούν οι προπονητές».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Η συνέντευξη Τύπου ενόψει Φενέρμπαχτσε

Μία καλή παρόμοια καλή εμφάνιση και τη διεκδίκηση της πρόκρισης, περιμένει ο προπονητής του Ολυμπιακού, ...