Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας:”Στόχος μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις”

Μπαρτζώκας:”Στόχος μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: “Ήταν προφανώς ένα τυπικό ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, με πολλή ένταση, με πολλά λάθη. Ας μιλήσουμε για τη δική μας ομάδα, ήμασταν πολύ νευρικοί. Αυτό φαίνεται από τα 17 λάθη. Μερικές φορές ανόητα λάθη χωρίς πίεση. Από την άλλη είναι και φυσιολογικό γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες στο επίπεδο της Ευρωλίγκας και επίσης έχουμε τρεις νέους παίκτες στην ομάδα μας. Την ίδια στιγμή παίξαμε χωρίς τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για εμάς και φυσικά παίζαμε χωρίς τον Σπανούλη. Οπότε άσχετα με το πως παίξαμε, κερδίσαμε το παιχνίδι και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Τελείωσε αυτός ο αγώνας, τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο με την Έφες. Συγχαρητήρια σε όλους, τους οπαδούς μας, το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες. Ας προχωρήσουμε”.

Ερωτηθείς αν νιώθει δικαιωμένος για τις επιλογές του, απάντησε: “Την πρώτη μέρα που ήρθα μίλησα για τον εαυτό μου. Τώρα πια δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό. Εδώ είμαστε μια ομάδα. Δεν έχει σχέση τι νιώθω εγώ και τι δεν νιώθω. Πήρα μια απόφαση να έρθω εδώ και είμαι φοβερά χαρούμενος. Το έχω πει αρκετές φορές. Σημασία έχει πως νιώθουμε όλοι ως ομάδα. Στόχος μας είναι η βελτίωση. Κάθε μέρα θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και είναι σημαντικό ότι έχουμε βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού μας. Αυτό με κάνει χαρούμενο”.

Όταν του ζητήθηκε το “μυστικό” της μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού, είπε: “Η ομάδα δεν ήταν σκορποχώρι. Είναι σε μεταβατική περίοδο, άλλαξε πολλούς παίκτες και προπονητές. Δεν υπήρχε έλλειψη προσπάθειας από την ομάδα. Είναι ομάδα που ήταν σε κρίση, αλλά η λέξη σκορποχώρι δεν είναι δίκαιη. Όλοι δούλεψαν οι προηγούμενοι προπονητές, οι παίκτες, ο οργανισμός. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που λειτουργεί καλά. Αγωνιστικά είχε θέματα η ομάδα, τα οποία ήταν προφανή. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα και δεν είναι δική μου ανακάλυψη αυτό. Δεν πας πουθενά αν δεν παίζεις καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θέλαμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί στην επίθεση και να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε βελτιωθεί αμυντικά, παρότι σήμερα είχαμε βαριά πόδια και διστακτικές αποφάσεις, γιατί η πίεση να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε δεν μας βοήθησε. Φυσικά μας έχουν βοηθήσει οι μεταγραφές. Για παράδειγμα ο Έλις είναι ένας παίκτης, που έπαιξε χωρίς τον Μιλουτίνοφ, απόψε είχε δέκα ριμπάουντ και ανταποκρίνεται κάθε φορά. Όσο αφορά στον ΜαΚίσικ είναι καλός παίκτης και μας βοήθησε να κερδίσουμε. Θα ήθελα να κρίνουμε όλους, είτε θετικά, είτε αρνητικά σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη πίεση και κάποιος που δεν έχει ζήσει την ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων δεν είναι εύκολο να το χειριστεί. Ξέρω πολλούς παίκτες στο παρελθόν που στο πρώτο τους ματς ή δεύτερο δεν έπαιξαν καλά στο ΣΕΦ και πόσο μάλλον σε ματς με τον Παναθηναϊκό.Οπότε εγώ γενικά είμαι αισιόδοξος”.

Όταν του ειπώθηκε πως υπάρχουν κι άλλα οφέλη από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού πέρα από τους βαθμούς, τόνισε: “Δεν βλέπω άλλο όφελος. Στόχος μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Πρέπει να κάνουμε μεγάλες νίκες εκτός έδρας και δυστυχώς το παιχνίδι με την Μακάμπι δεν μας βοήθησε. Πρέπει να κάνουμε αλλού μεγάλες νίκες. Όσο ακόμα είμαστε μαθηματικά ζωντανοί θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι, χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Κάποιοι χάρηκαν λίγο περισσότερο, λόγω της γνωστής αντιπαλότητας. Εγώ θα ήθελα να φύγω από αυτό και αυτό να κάνουν και όλοι όσοι είναι μέλη της ομάδας μας. Έχει κουράσει αυτή η κατάσταση και ξέρετε τι εννοώ. Πρέπει να μείνουμε μόνο στο μπάσκετ. Κάναμε μια νίκη, δεν είχαμε καλή απόδοση, μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Να αποφύγουμε τα λάθη και να κερδίσουμε πιο εύκολα. Όμως, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος αντίπαλος, έχει έμπειρους γκαρντ που ελέγχουν το παιχνίδι. Σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού είχαμε επιτυχία, σε άλλους δεν είχαμε. Ας μάθουμε από αυτό, για να γίνουμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι”.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Λαρεντζάκη ενόψει Βιλερμπάν

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την ήττα στην Κωνσταντινούπολη και έχει εστιάσει απόλυτα στην αυριανή ...