Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Μίτσελ:”Θέλουμε να τελειώσουμε με καλή εικόνα τη διοργάνωση”

Μίτσελ:”Θέλουμε να τελειώσουμε με καλή εικόνα τη διοργάνωση”

Ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League ανεξαρτήτου αποτελέσματος αύριο, Πέμπτη (3/11, 19:45), στο ματς με τη Ναντ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 6η αγωνιστική του 7ου ομίλου και ο Μίτσελ δεν έκρυψε πως το ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί στη Super League στην έδρα του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο… πίσω μέρος του μυαλού του. «Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα της Κυριακής, αλλά πολύ σημαντικό είναι να παίζεις και για την ομάδα σε κάθε αγώνα» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας του Πειραιά και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα έχουμε το μυαλό μας και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Κι είναι σίγουρα μία τέλεια ευκαιρία ν’ αποδείξουν ότι… έκανε λάθος. Στον προπονητή ή στον… διαχειριστή (γέλια)».

Αναλυτικά, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Μίτσελ, δήλωσε πριν τον αγώνα με τη Ναντ:

«Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε δύο διοργανώσεις. Υπό΄αυτή την έννοια δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αλλά πολύ σημαντικό είναι να παίζεις και για την ομάδα σε κάθε αγώνα. Είναι δύσκολο που έχουμε μείνει έξω τόσο νωρίς από την Ευρώπη. Ήμασταν κοντά μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με τη Φράιμπουργκ. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την ομάδα μας και είναι κάτι που το καταφέρνουμε».

Για το αν είναι ευκαιρία το ματς για κάποιους παίκτες του και για το πώς βλέπει ο ίδιος τον αγώνα με τη γαλλική ομάδα, ο Μίτσελ εξήγησε: «Είναι τιμή και προνόμιο να προπονώ τον Ολυμπιακό. Ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια θα κάνω τα πάντα για να τον εκπροσωπώ. Έχω την ανάγκη να πω ότι είμαι εδώ με κίνητρο την αγάπη μου με τον Ολυμπιακό και αυτό μου δίνει δύναμη για παιχνίδια σαν αυτό με τη Ναντ. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, σίγουρα θα έχουμε στο μυαλό μας και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Κι είναι σίγουρα μία τέλεια ευκαιρία για να αποδείξουν ότι έκανε λάθος. Στον προπονητή ή στον… διαχειριστή (γέλια)».

Όταν ρωτήθηκε αν οι αυριανές επιλογές του θα δείξουν και την ενδεκάδα για το ντέρμπι της Κυριακής, ο Μίτσελ απάντησε: «Θα φοράνε την ίδια φανέλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Στην ερώτηση δε «τι σημαίνει η Ναντ για εσάς», ο Ισπανός απάντησε στα γαλλικά λέγοντας: «Είναι σημαντική ομάδα. Την έχω αντιμετωπίσει ως προπονητής στη Γαλλία, τη σέβομαι και την εκτιμώ πολύ. Για εκείνους ίσως είναι πιο σημαντικό το ματς, αλλά κι εμείς έχουμε λόγους… πρεστίζ για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Στο τέλος, για το αν είναι ρίσκο να παίξουν παίκτες χωρίς «χημεία», ο Μίτσελ επισήμανε; «Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να τελειώσουμε με καλή εικόνα τη διοργάνωση. Όποιος και να παίξει θα σημαίνει ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό με ιδανικό τρόπο. Δεν είναι δικαιολογία το ματς της Κυριακής. Ο προπονητής πρέπει να κρατά ισορροπίες και να παίρνει ρίσκο. Σίγουρα υπάρχουν προτεραιότητες, αλλά θα δείξουμε αύριο τον καλύτερο εαυτό μας. Και για έναν άλλο λόγο, για παράδειγμα η Καραμπάγκ θα βλέπει το ματς αύριο με μεγάλο ενδιαφέρον».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Έγινε δεκτή η παραίτηση Μίτσελ και πάει με Ανιγκό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ανακοίνωση ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ο κ. Μίτσελ μας ενημέρωσε για την απόφασή του να αποχωρήσει άμεσα ...