Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Καλή εμφάνιση και επιστροφή στις νίκες

Καλή εμφάνιση και επιστροφή στις νίκες

Ο Ολυμπιακός κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι, κέρδισε με σκορ 1-0 τον Πανιώνιο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Σκόρερ ο Οφόε για του Πειραιώτες. 

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και με την συμπλήρωση 5 λεπτών, ο Ανσαριφάρντ έφτασε μία ανάσα από το 1-0. Ο Ιρανός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κότνικ από την εξαιρετική μπαλιά του Ταχτσίδη, ο πορτιέρο του Πανιωνίου τον ανέτρεψε, αλλά ο φορ του Ολυμπιακού σηκώθηκε και συνέχισε την προσπάθειά του, με το πλασέ του στην συνέχει να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να κυκλοφορούν με υπομονή και ταχύτητα την μπάλα στην επίθεση, προσέγγιζαν με άνεση την αντίπαλη περιοχή και στο 16΄ κατάφεραν να γίνουν και πάλι απειλητικοί. Ο Ελαμπντελαουί έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Οφόε στο δεύτερο δοκάρι έπιασε τελείως αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά δεν υπολόγισε σωστά, στέλνοντας την μπάλα επάνω στο σώμα του Γκιοατά.

Είχε την δημιουργία, όχι την αποτελεσματικότητα

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Γκαρσία ανέβαζαν όλο και πιο πολύ την απόδοσή τους και στο 22ο λεπτό, έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ανσαριφάρντ, Μιραλάς και Οφόε, συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος έκανε την ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο παίκτες, αλλά από θέση βολής δεν πλάσαρε σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 31΄, ο Πανιώνιος σημείωσε την πρώτη του καλή φάση στο παιχνίδι. Ο Πινιώτης έκανε την μπαλιά προς την περιοχή, ο Λάμπρου μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά πριν σουτάρει, ο Χατζισαφί με προβολή ανέκοψε την προσπάθειά του. Έξι λεπτά αργότερα, από τον συνδυασμό του Οφόε με τον Ανσαριφάρντ, η μπάλα έφτασε στον Μάριν. Ο Γερμανός απέφυγε τον Σαραμαντά, σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει για το γκολ, αλλά καμία από τις προσπάθειές του δεν βρήκαν στόχο, με συνέπεια το 0-0 να παραμείνει.

Ο Οφόε έλυσε τον «γρίφο»

Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με την ίδια ενέργεια και διάθεση. Στο 47΄ ο Μάριν βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, με τον Κότνικ ν’ απομακρύνει σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ταχτσίδης πίεσε σωστά και έκλεψε την μπάλα, ο Οφόε έκανε αμέσως την κάθετη κίνηση, ο Ταχτσίδης του πέρασε την μπαλιά και ο Βέλγος από πλεονεκτική θέση δεν δυσκολεύτηκε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Σαραμαντάς βρήκε τον χώρο από τον κεντρικό διάδρομο, έκανε το σουτ, αλλά ο Προτό ήταν σ’ ετοιμότητα και μ’ ένα εντυπωσιακό άλμα έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το στο, όμως ο Κότνικ αντέδρασε σωστά και απέκρουσε.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος δημιουργούσε την μία κλασική ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά δεν έβαζε την μπάλα στο πλεκτό.

Στα δέκα λεπτά που απέμεναν για το τέλος, οι παίκτες του Γκαρσία δεν έριξαν ταχύτητα, συνέχισαν να παίζουν με ένταση και να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο τελείωμα δεν είχαν την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν για να πετύχουν κι άλλα τέρματα και ν’ αυξήσουν τον δείκτη του σκορ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Κίτρινες: Σαντάνα 3΄, Μπραχίμι 50΄, Σταυρόπουλος 64΄ /Ανσαριφάρντ 54΄

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Χατζισαφί, Μποτία, Νικολάου, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Οφόε (Μάρτινς), Μάριν (Ανδρούτσος 65΄), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (Τζούρτζεβιτς)

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς, Βλάχος, Γκιοατά, Σταυρόπουλος, Πινιώτης (Παπαγεωργίου), Σαντάνα, Μπρχίμι (Σπυριντόνοβιτς), Λάμπρου, Μασούρας (Μακρύλλος), Νίλσεν

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αν μπορεί ένας είναι αυτός!

Τα playoffs ανέκαθεν είχαν μια άγρια ομορφιά. Η συνεχόμενες αναμετρήσεις με τον ίδιο αντίπαλο είναι ...