Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Καθάρισε με Ελ Αραμπί στο ΟΑΚΑ

Καθάρισε με Ελ Αραμπί στο ΟΑΚΑ

Νίκη για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 2-3 επί της ΑΕΚ, στην τελευταία αναμέτρηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι έκλεισαν με νίκη τη σεζόν, πραγματοποιώντας παράλληλα και την ανατροπή στο σκορ.

Στο 14′ η ΑΕΚ έκανε το 1-0 με τον Τσούμπερ, ενώ στο 20′ έγινε το 1-1 με σκόρερ τον Ελ Αραμπί. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ξανά στο 48′ με τον Γκαρσία, αλλά ο Ελ Αραμπί πραγματοποίησε το χατ τρικ με γκολ στο 69′ και 87′, για το τελικό 2-3 του Ολυμπιακού!

Από νωρίς το ματς απέκτησε ρυθμό και χαρακτηριστικό είναι πως στο 20′ το σκορ ήταν 1-1! Στο 14′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν, όταν έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο η οποία κατέληξε στον Τσούμπερ και εκείνος με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 1-0. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε σωστά και μπόρεσε να απαντήσει αμέσως.

Έξι λεπτά μετά το γκολ, στο 20′ του ματς, ο Κούντε σέντραρε από τ’ αριστερά, ο Στάνκοβιτς βρήκε λίγο την μπάλα σε έξοδό του, όμως κατέληξε στον Ελ Αραμπί και με το κεφάλι ο Μαροκινός φορ ισοφάρισε σε 1-1!

Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της ΑΕΚ. Στο 28′ ο Βαλμπουενά «γέμισε» στην περιοχή των γηπεδούχων με εκτέλεση φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό της ΑΕΚ και να καταλήγει σε κόρνερ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 34′ ο Ανδρούτσος σέντραρε από τα δεξιά, ο Κίτσος πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και με δεύτερη προσπάθεια πλάσαρε για να μπλοκάρει σταθερά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Τρία λεπτά μετά, 37′, ο Φορτούνης έστρωσε στον Κούντε ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά με τον Σισέ να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο.

Έτσι έμεινε το 1-1 στο ΟΑΚΑ για το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο αρχικά κύλησε όπως και το πρώτο. Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί, μόλις στο 48′, με 2-1. Έγινε η σέντρα από τ’ αριστερά, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1 στην αναμέτρηση.

Ξανά όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει και άρχισε να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 60′ ο Βαλμπουενά σέντραρε από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπουχαλάκη, άουτ! Και στο 69′ ήρθε το 2-2. Όταν ο Βαλμπουενά και πάλι σέντραρε από τα δεξιά, ο Κούντε πήρε την κεφαλιά όμως ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ελ Αραμπί «έγραψε» το 2-2 με πλασέ από κοντά!

Δεν έμειναν όμως εκεί οι πρωταθλητές Ελλάδας και συνέχισαν για την ανατροπή. Στο 85′ ο Ρόνι Λόπες έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 87′ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την ανατροπή που ήθελε! Κόρνερ του Ρόνι Λόπες, η μπάλα βρήκε στον Σισέ και ο Ελ Αραμπί ξανά από κοντινή απόσταση διαμόρφωσε το τελικό 2-3!

Στη συνέχεια μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ. Στο 88′ ο Μασούρας έκανε την κάθετη πάσα, ο Ελ Αραμπί βγήκε στην αντεπίθεση από τ’ αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κούντε σούταρε από μακριά, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε σταθερά και στο 90+5′ ο Ελ Αραμπί βρήκε την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ με το κεφάλι, ο Μασούρας κοντρόλαρε και πλάσαρε από πλάγια θέση αριστερά, αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε και έτσι έμεινε το 2-3 για τον Ολυμπιακό!

Κλείνοντας έτσι οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στην οποία σήκωσαν το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Μπουχαλάκης (79′ Κανέ), Κούντε, Βαλμπουενά (79′ Καρβάλιο), Φορτούνης (46′ Μασούρας), Βρουσάι (64′ Λόπες), Ελ Αραμπί

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Σφύρα το να φύγουμε…

Πότε τελειώνει ο κατήφορος; Γράφει ο Βαλάντης Σιδέρης Τα πράγματα είναι απλά, ο Ολυμπιακός είναι ...