Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον Πανσερραϊκό

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον Πανσερραϊκό

Ο Ολυμπιακός και ο Πανσερραϊκός θα συναντηθούν για πέμπτη φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Οι τρεις ήταν με γηπεδούχο την ομάδα των Σερρών και η μια έγινε στον Πειραιά. Στις 4 Σεπτεμβρίου 1983 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1, ενώ στα ματς των Σερρών υπάρχει μια νίκη του Πανσερραϊκού, μια ισοπαλία και μια νίκη των Ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός στις 64 παρουσίες του στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει τις 52 με νίκη στο παρθενικό του παιχνίδι και έχει ακόμη 6 ισοπαλίες και 6 ήττες. Ανάμεσα στις ελάχιστες ομάδες που τον έχουν κερδίσει σε εναρκτήριο ματς Α’ Εθνικής/Stoiximan Super League είναι και ο Πανσερραϊκός, ενώ το έχουν καταφέρει ακόμη ο Παγκορινθιακός, το Αιγάλεω, ο Ηρακλής και η ΑΕΛ δύο φορές.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 15 Ιανουαρίου 2011, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 4-2 (52’ Πάντελιτς, 70’ Ριέρα, 85’ Πάντελιτς, 88’ Ριέρα – 65’ Γεωργιάδης, 67’ Γεωργιάδης). Εκείνη ήταν και η τελευταία παρουσία του Πανσερραϊκού στην κατηγορία, ο οποίος έχει να δώσει αγώνα Α’ Εθνικής/Stoiximan Super League από τις 17 Απριλίου 2011 (Πανσερραϊκός – Εργοτέλης 0-4).

Στις 24 αναμετρήσεις που υπάρχουν στην ιστορία τους με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι έχουν 23 νίκες και υπάρχει και μια ισοπαλία χωρίς τέρματα. Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους συναντήσεις είναι το 2-0 και το 2-1 με τέσσερις παρουσίες για κάθε ένα από αυτά.

Ο Πανσερραϊκός έχει αρκετά ισορροπημένα αποτελέσματα στις δικές του 24 πρεμιέρες, με 8 νίκες – 9 ισοπαλίες – 7 ήττες. Το παράδοξο είναι πως μόλις για 7η φορά ξεκινά τις υποχρεώσεις του στην Α’ Εθνική/Stoiximan Super League μακριά από την έδρα του. Στις έξι μέχρι τώρα πρεμιέρες εκτός έχει 2 νίκες – 1 ισοπαλία – 3 ήττες.

24 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

23 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

– ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 73-9

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: «Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, εξελισσόμαστε ως ομάδα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ, μετά το τέλος της αναμέτρησης του πρωταθλήματος με τον ...