Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Η εξαθλίωση ενός ιστορικού θεσμού

Η εξαθλίωση ενός ιστορικού θεσμού

Η διοργάνωση του Κυπέλλου αποτελεί σε όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου μια γιορτή του ποδοσφαίρου που τραβάει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον ολόκληρου του φίλαθλου κοινού. Σκεφτείτε με πόση αίγλη περιβάλλεται το FA Cup στην Αγγλία ή το Copa Del Rey στην Ισπανία που στην απονομή παρευρισκόταν ακόμα και ο Βασιλιάς της χώρας!

Ο θεσμός του Κυπέλλου στην Ελλάδα κάποτε γνώριζε μεγάλες δόξες με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ως πρώτου πολίτη της χώρας στο γήπεδο να δίνει μια εξέχουσα σημασία στη διοργάνωση. Η απαξίωση όμως για το Κύπελλο Ελλάδος δεν άργησε να έρθει και κατρακύλησε στο βούρκο στης γενικότερης θλιβερής εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κατρακύλα ξεκίνησε αρχικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες που για να καλύψουν τις αδυναμίες τους προτιμούσαν να μην κατέβουν σε επαναληπτικούς ημιτελικών (βλέπε ΠΑΟΚ) ή να μετατρέπουν σε πόλεμο τους αγώνες του Κυπέλλου αμαυρώνοντας με εκτεταμένα επεισόδια τη διοργάνωση. Θα θυμάστε άλλωστε πόσες φορές ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να αγωνιστεί στη ζούγκλα της Τούμπας για τον θεσμό του Κυπέλλου θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιχτών του.

Έπειτα το Κύπελλο πέρασε στα χέρια των Υπουργών! Ο Μινίστρος Κοντονής αποφάσιζε να αναβάλλει διαρκώς τον Τελικό του Κυπέλλου και έφτασε στο σημείο να ορίσει ο ίδιος τους διαιτητές! Το μεγαλύτερο φιάσκο ήταν ότι κατάφερε να διεξαχθεί ο μεγάλος Τελικός σε ένα άδειο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών, όπου και πάλι έγιναν επεισόδια!

Φέτος παρατηρήσαμε την κορύφωση της εξυγίανσης, όπου με τρανταχτό τρόπο και με το έτσι θέλω κατάφεραν να στείλουν στον Τελικό τον Κωστίκα και τον Γιωρίκα ή θα λέγαμε καλύτερα Μητρόπουλο vs Γραμμένο! Τι όχι;;; Μάλιστα από τις προβοκάτσιες και τις αθλιότητες του πρώτου ημιτελικού στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κινδύνευσε με αφαίρεση 6 βαθμών! Να κινδυνεύεις να χάσεις το Πρωτάθλημα εξαιτίας του θεσμού της πλάκας!!

Ο θεσμός του Κυπέλλου μετατράπηκε σε σημαία της εξυγίανσης και σε έναν θεσμό που πλέον σαν προϊόν προκαλεί μόνο αηδία. Δεν απαξιώνουμε το τρόπαιο, το οποίο εξάλλου ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 27 φορές όντας πολυνίκης του θεσμού αλλά τονίζουμε τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει μια ιστορική διοργάνωση.

Ο φετινός τελικός αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον! Εξυγίανση εναντίον εξομάλυνσης! Οι δικέφαλοι επαναστάτες στην αρένα σε έναν πρόωρο τελικό για τις εκλογές της ΕΠΟ.

ΥΓ1 Γιαννάκη ότι σπέρνεις, θερίζεις! Περαστικά…

ΥΓ2 Μαζί με τον ΟΛΘ, δώρο το Κυπελλάκι

ΥΓ3 Το Πρωτάθλημα και τα μάτια μας τη νέα χρονιά

ΥΓ4 Αχ ρε Καρντόσο….

 

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Αγγελόπουλοι:”Θα το πάμε μαζί μέχρι τέλους”

🏆🗣️💪🏽 «Θα το πάμε μαζί μέχρι τέλους», είπαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι στην ομιλία τους ...