Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Εύκολο προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Εύκολο προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 84-54 τον Άρη και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και μ’ ένα γρήγορο σερί 5-0, πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Άρης συνήλθε μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και με σερί 7-0, μπήκε σε θέση οδηγού. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη διαβάζοντας σωστά άμυνα και έχοντας καλή κυκλοφορία, προηγήθηκαν και με +4 (7-11), πριν απαντήσει με σερί 4-0 ο Ολυμπιακός και ισοφαρίσει (11-11), 4:30 λεπτά πριν το τέλος της 1ης περιόδου.

Σ’ εκείνο το σημείο, ο Κάμινγκς έβαλε και πάλι με εύστοχο δίποντο την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά ένα σερί 8-0 από πλευράς «ερυθρολεύκων», έκανε το σκορ 19-13, 2:08 πριν την λήξη. Στον χρόνο που απέμενε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιροπουλου συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα, με τον Άρη ν’ ακολουθεί σε απόσταση βολής, χρησιμοποιώντας έξυπνα τα πέντε ομαδικά φάουλ του Ολυμπιακού (21-17).

Με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου, οι Πειραιώτες βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τον Παπανικολάου, αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (25-17). Ο ΑΡΗΣ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα ν’ αστοχήσει στις προσπάθειες που πήρε. Οι πρωταθλητές εκμεταλλεύτηκαν αυτή την συνθήκη και προηγήθηκαν με +10 (29-19) με τις βολές του Μπιρτς, επτά λεπτά πριν το ημίχρονο. Αυτή η εξέλιξη «αφύπνισε» τους «κίτρινους», οι οποίοι με σερί 5-0, μείωσαν στους πέντε την απόσταση (25-24), όμως ο Παπανικολάου συνέχισε να κάνει τρομερή δουλειά επιθετικά και με διαδοχικά εύστοχα σουτ, βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει με +12 (39-27), τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Α΄ μέρους.

Στον χρόνο που απέμενε, ο ΑΡΗΣ μείωσε την διαφορά και πάλι σε μονοψήφιο (39-30), όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει τα πατήματά τους επιθετικά και με το τρίποντο του Γκριν πήγαν με προβάδισμα 13 πόντων στ’ αποδυτήρια (44-31).

Με την έναρξη της 3ης περιόδου, ο Ολυμπιακός βρήκε εύκολο σκορ «χτυπώντας» την χαλαρή άμυνα του ΑΡΗ και την έλλειψη συγκέντρωσης των «κιτρίνων». Οι παίκτες του ΑΡΗ δεν λειτουργούσαν καλά ούτε στην επίθεση, με αποτέλεσμα ν’ αστοχήσουν στις προσπάθειες που πήραν. Οι Πειραιώτες εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ του αγώνα, αύξησαν την υπέρ τους διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, με τον Σπανούλη να παίρνειτην σκυτάλη στο σκοράρισμα. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με τρίποντα σ’ εκείνο το σημείο να επιστρέψουν στο ματς, τακτική όμως που δεν είχε αποτέλεσμα.

Στην τελευταία περίοδο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η τιμή της διαφοράς ξεπέρασε και τους 30, με τον Ολυμπιακό να έχει διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοσή του, κάτι που του επέτρεψε να φτάσει με άνεση στο τελικό 84-54.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-31, 64-38, 84-54

MVP:

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά, κυρίως, επιθετικά.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 17(1), Μάντζαρης 6(2), Σπανούλης 10, Γκριν 11(3), Μπιρτς 4, Γιανγκ 11, Τολιόπουλος 5(1), Παπαπέτρου, Γουότερς 3, Αγραβάνης 5(1).

Άρης (Πρίφτης): Σκορ 3(1), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 10(1), Καββαδάς 14, Ντραγκίσεβιτς, Ξανθόπουλος, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 1, Ζάρας 8(2), Χρηστίδης, Τζάκσον, Μούρτος 5.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μεντιλίμπαρ: «Δεν ήθελε να μπει η μπάλα, δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Άρη, ...