Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Εδώ θα φιλοξενηθεί ο Θρύλος!

Εδώ θα φιλοξενηθεί ο Θρύλος!

london

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άρσεναλ, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 21:45, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League. Διαβάστε όσα θα θέλατε να ξέρετε για το Λονδίνο.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το Λονδίνο:

“Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άρσεναλ, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 21:45, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League.

Η αναμέτρηση με τους «Κανονιέρηδες» θα είναι η πρώτη που θα δώσει η ομάδα μας εκτός έδρας, για την φάση των ομίλων, με τον κόσμο να δίνει για ακόμα μια φορά δυναμικά το παρών στο «Emirates Stadium».

Πως είναι όμως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον Θρύλο;

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 8,5 εκατομμύρια και ο συνολικός πληθυσμός του Λονδίνου, μαζί με τα προάστια, υπολογίζεται σε περίπου 9,8 εκατομμύρια. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολουθούν Βερολίνο και Μαδρίτη. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του. Χωρίζεται από τον Τάμεση σε δύο μέρη, στη Βόρεια και στη Νότια Όχθη. Ο εν λόγω ποταμός διαρρέει την πόλη από τα νοτιοδυτικά ως τα ανατολικά.

Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση. Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκεί εδρεύουν πλήθος εταιρειών, οργανισμών, καθώς και διαφόρων άλλων παγκόσμιων Ιδρυμάτων. Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συνετέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη.

Το Λονδίνο έχει εύκρατο ωκεάνιο κλίμα, όπως και τα περισσότερα από τα Βρετανικά Νησιά. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη σπάνια βλέπει πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τα καλοκαίρια στην πρωτεύουσα της Αγγλία είναι δροσερά.

Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου. Η πόλη είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Το σίγουρο είναι πως όσοι ταξιδέψουν στην πόλη, εκτός από τον σπουδαίο αγώνα της ομάδας μας, θα μπορούν να δουν όμορφα μέρη και αξιοθέατα”.

Πηγή: Olympiacos.org

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αν μπορεί ένας είναι αυτός!

Τα playoffs ανέκαθεν είχαν μια άγρια ομορφιά. Η συνεχόμενες αναμετρήσεις με τον ίδιο αντίπαλο είναι ...