Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Δια πυρός και σιδήρου πρώτη νίκη στη Λαμία

Δια πυρός και σιδήρου πρώτη νίκη στη Λαμία

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στη Λαμία.

19.09.2021

Ο Θρύλος ήταν ανώτερος και έφτασε δίκαια στην επικράτηση, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα τέρματα. Ο Σισέ με κεφαλιά στο 12’ άνοιξε το σκορ και στο 28’ ο Μπουχαλάκης με έξοχο σουτ έκανε το 0-2. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Καραμάνο στο 71’.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Βαλμπουενά, Ονιεκουρού στα άκρα και τον Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Τικίνιο.

Η ομάδα μας είχε την κατοχή από το πρώτο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ στο 10’, με τον Βατσλίκ να κρατά το μηδέν στην εστία του. Τελικά το σκορ άνοιξε ο Ολυμπιακός λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ και ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας.

Έχοντας το υπέρ του 1-0 ο Ολυμπιακός έλεγχε τον ρυθμό και τη μεσαία γραμμή, ψάνοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσει εκ νέου. Αυτό έγινε στο 28’ με τον Αγκιμπού Καμαρά να στρώνει στον Μπουχαλάκη και ο τελευταίος με έξοχο σουτ να δίνει αέρα δύο τερμάτων στον Θρύλο.

Η πίεση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς στη μεσαία γραμμή είχε αποτέλεσμα, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Βατσλίκ. Αντίθετα, η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε φτάσει στην επίτευξη και άλλου τέρματος αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα όταν έφευγε στο ανοικτό γήπεδο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πατάει συχνά την αντίπαλη περιοχή και να πλησιάζει δύο φορές στο 0-3. Αρχικά, ο Βαλμπουενά με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Τικίνιο έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το γύρισμά του προς τον αμαρκάριστο Ονιεκουρού σταμάτησε στον τερματοφύλακα. Η Λαμία κατάφερε να «σπάσει» τον καταιγιστικό ρυθμό του Θρύλου με το δοκάρι του Καραμάνου στο 58’. Ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 61΄με τον Κούντε να παίρνει τη θέση του Βαλμπουενά.

Η Λαμία σε μία φάση που ξεκίνησε από στημένη μπάλα κατάφερε να μειώσει στο σκορ με το σουτ του Καραμάνου από το ύψος του πέναλτι στο 71’. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει με τον Μπουχαλάκη, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 76’ ο κ. Μαρτίνς φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή με τους Βρουσάι και Λόπες να παίρνουν τη θέση των Αγκιμπού Καμαρά και Ονιεκουρού, αντίστοιχα. Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τις αλλαγές της στο 83’. Συγκεκριμένα, οι Ανδρούτσος και Σουρλής μπήκαν στο ματς αντί των Καρμπόβνικ και Μ. Καμαρά.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (83’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (83’ Σουρλής), Βαλμπουενά (61’ Κούντε), Ονιεκουρού (76’ Λόπες), Α. Καμαρά (76’ Βρουσάι), Τικίνιο.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μεντιλίμπαρ: «Κρατήσαμε σε υψηλό επίπεδο ρυθμό και ποιότητα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίπαρ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη νίκη ...