Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Δεν εντυπωσίασε, αλλά κέρδισε

Δεν εντυπωσίασε, αλλά κέρδισε

100

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στον Άρη, αλλά στο τέλος κατάφερε να κερδίσει με 70-63. Πέμπτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι. Παίζοντας με συγκέντρωση και προσήλωση στην άμυνα, δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό και τον οδηγούσε σε λάθη. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη με την καλή τους άμυνα βρήκαν χώρο και χρόνο να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και ν’ αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά στο +7 (8-1), επτά λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σ’ εκείνο το σημείο και παίρνοντας σκορ από τους Λοτζέσκι και Γιανγκ κατάφερε να τρέξει ένα σερί 6-0 και να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Στον χρόνο που υπολείπονταν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, οι «κίτρινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ, χάρη στα καλάθια των Ζάρα και Κάμινγκς. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι», εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι ο Άρης είχε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ, πήγαιναν στις επαφές και έπαιρναν πόντους από την γραμμή των βολών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό και ν’ αυξήσει την υπέρ του διαφορά.

Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων βρήκαν χώρο και χρόνο να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις από την περιφέρεια και να πετύχουν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, συνθήκη που αύξησε, αρχικά, την διαφορά στο +8 (34-42) και με την λήξη του ημιχρόνου στο +10 (34-44).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και με τον Παπανικολάου να ευστοχεί σε συνεχόμενα τρίποντα, κατάφερε ν’ αυξήσει την υπέρ του διαφορά στο +16 (36-52). Το τάιμ-άουτ του Δημήτρη Πρίφτη σ’ εκείνο το σημείο «αφύπνισε» τους «κίτρινους» οι οποίοι επέστρεψαν στο παρκέ και με διαδοχικές καλές άμυνες, κατάφεραν να βγάλουν εκτός ρυθμού, επιθετικά, τους «ερυθρόλευκους». Στην επίθεση ο Τάντιγια Νταγκίτσεβιτς δίνοντας σκορ από μέση και μακρινή απόσταση, βοήθησε τον ΑΡΗ να τρέξει ένα σερί 7-0 και να μειώσει στους 9 πόντους.

Στα πέντε λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός πήγε το παιχνίδι στο δικό του τέμπο και διατηρήθηκε σε θέση οδηγού, βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τους Σπανούλη και Παπανικολάου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν μία ακόμη προσπάθεια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι Πειραιώτες  έχοντας σε τρομερή μέρα τον Κεμ Μπιρτς τιμώρησαν κάθε λάθος του αντιπάλου, διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα κι έφτασαν στη 5η φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

MVP:

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Κε Μπιρτς. Ο Καναδός έδωσε πολλές μάχες σε άμυνα και επίθεση, κερδίζοντας τις περισσότερες από αυτές.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-44, 51-58, 63-70

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 9(1), Ξανθόπουλος 6(2), Κάμινγκς 12, Τζένκινς 3(1), Ζάρας 7(1), Μπάκνερ 2, Μούρτος, Γιάνκοβιτς 3(1), Ντραγκίτσεβιτς 18(1), Σίμτσακ 3, Τσαϊρέλης

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Γιανγκ 8, Σπανούλης 13(2), Πρίντεζης, Λοτζέσκι12(2), Χάκετ 4, Μάντζαρης 4(1), Παπανικολάου 9(3), Παπαπέτρου, Μπιρτς 10, Αγραβάνης 3(1)

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μεντιλίμπαρ: «Δεν ήθελε να μπει η μπάλα, δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Άρη, ...