Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Δίπλα στον Καμπιάσο, ποιός;

Δίπλα στον Καμπιάσο, ποιός;

cambiasso

Περίπου δύο εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει πριν την έναρξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και της αναμέτρησης του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Μέγας γρίφος αλλά και ρίσκο για τον Μάρκο Σίλβα, ο παρτενέρ του Εστέμπαν Καμπιάσο.

Πρόβλημα για δυνατούς λύτες αφού κάθε επιλογή εμπεριέχει ένα μεγάλο ή μικρό ρίσκο, αποτελεί η σύνθεση του άξονα των ερυθρόλευκων για το ματς της Τετάρτης απέναντι στην ισχυρή Μπάγερν Μονάχου. Ο “βασικός” στη θέση “6” Λούκα Μιλιβόγιεβιτς είναι τιμωρημένος για δύο ευρωπαϊκές αγωνιστικές “πληρώνοντας” περυσινές αμαρτίες ενώ ο Γιάννης Μανιάτης είναι ανέτοιμος για τις υψηλές απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Ποιοι “καθαρόαιμοι” χαφ απομένουν για να χρησιμοποιηθούν πλάι στον Καμπιάσο ο οποίος θεωρείται αναγκαστικά δεδομένος; Μπουχαλάκης και Κασάμι, με κάθε μια επιλογή να έχει τις ενστάσεις της. Στην πρώτη του Έλληνα μέσου, το χτύπημα που δέχθηκε τις προάλλες, τον έχει αφήσει εκτός προπονήσεων για περίπου μια βδομάδα με ότι συνεπάγεται αυτό για την αγωνιστική του κατάσταση και ρυθμό. Οι γιατροί εκτιμούν πως θα είναι σε θέση να βοηθήσει την Τετάρτη αλλά σίγουρα δε θα βρίσκεται στην προ τραυματισμού κατάσταση. Στα του Ελβετού, ο αποκλεισμός του από το ματς του Σαββάτου κόντρα στον Πλατανιά αλλά και η ισχνή του παρουσία στην προετοιμασία, θα έθετε ως τεράστια έκπληξη την συμπερίληψή του στην αρχική 11άδα όμως η πραγματικότητα είναι πως αποτελεί τον μοναδικό υγιή παίκτη που έχει ως φυσική τη θέση του στον άξονα.

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Σίλβα; Τρεις ακόμα επιλογές, αουτσάιντερ αλλά δεν παύουν να υφίστανται. Φορτούνης, Σαλίνο ή Σιόβας. Στην μεν 1η περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε σε δημιουργία και ανάπτυξη όμως θα έχανε σε τρεξίματα και ανασταλτική λειτουργία. Η χρήση Σαλίνο ή Σιόβα αποτελεί την επιλογή/ες με ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο όλων των περιπτώσεων αφού έκαστος έχει εμφανείς αν και διαφορετικές σωματικές αδυναμίες που απαιτεί η θέση, ενώ πάει παράλληλα και αρκετός καιρός που έχουν αγωνιστεί στον άξονα.

Θα βγάλει λοιπόν λαγό από το καπέλο του ο Πορτογάλος ή θα λέμε για άστοχες επιλογές σε μια αθλητική Ελλάδα που όλοι κρίνουν εκ του αποτελέσματος; Ότι και να διαλέξει, ρισκάρει και αντικειμενική μιλώντας δεν ευθύνεται ο ίδιος. Το παιχνίδι απέναντι στους Γερμανούς είναι πάρα πολύ δύσκολο και τα αντίπαλα χαφ να είναι παγκόσμιας κλάσης, κάνοντας εκ προοιμίου δύσκολη την αποστολή για οποιοδήποτε ερυθρόλευκο.

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Μίλησαν οι παίκτες στο παρκέ»

Η εξαιρετική του Ολυμπιακού δεν «επέτρεψε» τον Γιώργο Μπαρτζώνα έχει πολλά να σχολιάσει για τη ...