Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Γκαρακόκκινα από το Ζέεφελντ: 7η ημέρα

Γκαρακόκκινα από το Ζέεφελντ: 7η ημέρα

Πάρντο, με τη σφραγίδα του Μάρκο Σίλβα
Στην Μπράγκα έκανε “παπάδες”. Για να δούμε και στον Θρύλο…

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει στο blog του στα kokkina.gr από το Ζέεφελντ της Αυστρίας και κάνει τον απολογισμό της έβδομης ημέρας.

*Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, 7η ημέρα στο Ζέεφελντ: και οι προσθήκες συνεχίζονται! Μετά τον Στέφανο Καπίνο, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει τους Φελίπε Πάρντο και Δημήτρη Γούτα. Όλες οι μεταγραφές από εδώ και πέρα έχουν τη σφραγίδα του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είναι φανερό μέχρι στιγμής πως δεν δουλεύει όπως θέλει.

*Υπάρχει συνωστισμός, αλλά έως την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου όλες οι ομάδες δεν μπορούν να μείνουν σε ησυχία. Είναι έτσι διαμορφωμένη η ποδοσφαιρική αγορά, που δεν αφήνει περιθώρια επιλογής σε καμία ομάδα. Παίκτες ενδέχεται να έρθουν και να φύγουν μέχρι το τελευταίο λεπτό της προθεσμίας.

*Ο Μάρκο Σίλβα θα κριθεί όταν κατασταλάξει στην τελική μορφή του ρόστερ, για το οποίο έμψυχο δυναμικό ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος. Είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος, όχι ιδιαίτερα δημοσιογραφικός, αλλά κοιτάει τη δουλειά του και καλά κάνει. Συνήθως, όλοι οι προπονητές κάνουν ένα πρώτο σχόλιο για την προετοιμασία σε αυτό το πρώτο της στάδιο. Ο Πορτογάλος παρέπεμψε τους δημοσιογράφους για την επόμενη εβδομάδα. Εδώ στο Ζέεφελντ, δεν θέλει ακόμα να κάνει δηλώσεις και να μιλήσει αναλυτικά ενόψει της νέας σεζόν.

*Η διοίκηση του Ολυμπιακού δείχνει αποφασισμένη να στηρίξει τη ρισκαδόρικη επιλογή που έκανε για την άκρη του πάγκου. Ρισκαδόρικη από την άποψη πως κατέληξε πάλι σε Πορτογάλο κόουτς. Ο Φελίπε Πάρντο αποτελεί εισήγηση του προπονητή, ο οποίος τον γνωρίζει από την παρουσία του την τελευταία διετία στην Πορτογαλία. Είναι μία ψαγμένη επιλογή και πολυδάπανη μεταγραφή που ετοιμάζεται να οριστικοποιηθεί, καθώς 4.500.000 ευρώ δεν βγαίνουν εύκολα από τα ταμεία για τον οποιονδήποτε παίκτη αυτήν την εποχή. Αν βάλουμε τα 2.300.000 ευρώ στη Μάιντς για τον Καπίνο, τα 2.300.000 στην Άντερλεχτ για τον Μιλιβόγιεβιτς, οι 800.000 στην Ξάνθη για τον Γούτα, οι 600.000 στον Παναιτωλικό για τον Μαρτίνες και οι 500.000 ευρώ στη Φορτούνα Ντίσελντορφ για τον Γιαννιώτα. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον προηγούμενο μήνα πήγε όλη για την ενίσχυση της ομάδας. Όπως είχε υποσχεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και τα 10.000.000 ευρώ. Έχει ξεπεραστεί, ήδη, αυτό το ποσό.

*Κι έπεται συνέχεια. Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει ακόμα και στόπερ (ξένο, ηγέτη), αριστερό μπακ, έναν ακόμα εξτρέμ και έναν επιθετικό. Αν πάλι αποχωρήσει κάποιος παίκτης, τότε το κενό του θα καλυφθεί. Για τον Πάρντο, τώρα, η εικόνα που έχω για τον Κολομβιανό είναι από δύο-τρία ματς που τον είδα την περυσινή σεζόν. Όλες οι μεταγραφές κρίνονται στο γήπεδο. Η πρώτη άποψη είναι πως πρόκειται για ακραίο μεσοεπιθετικό, πολύ καλύτερο από τους ήδη υπάρχοντες. Είναι ταχύς, δυνατός, μπαλαδόρος, τελειώνει τις φάσεις και με τα δύο πόδια, ενώ παίζει κυρίως δεξιά. Έχει καλούς αριθμούς την τελευταία διετία σε γκολ και ασίστ. Την περυσινή σεζόν μέτρησε συνολικά 11 γκολ και 9 ασίστ σε 35 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπράγκα! Για εξτρέμ, τα νούμερα είναι σούπερ.

*Η επιθυμία του Μάρκο Σίλβα είναι η δημιουργία μιας ομάδας άκρως επιθετικής. Πολύ γρήγορης, τεχνικής, με ποδοσφαιριστές που να ταιριάζουν στη γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου και του προπονητή. Ο νέος τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού δεν θέλει βαριά κορμιά, αλλά ταχύτατους παίκτες, με ευστροφία και καλή σχέση με την μπάλα.

*Η επόμενη κίνηση της ομάδας αναμένεται να είναι στην επίθεση. Εκεί χρειάζεται ένας γκολτζής ολκής. Να έχει το εύκολο γκολ. Ξεκάθαρα πράγματα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο μοναδικός σίγουρος στην επίθεση είναι ο Πουλίδο. Ο Χάρα ενδέχεται να παραχωρηθεί, το ίδιο και ο Μπενίτες. Ο Ολαϊτάν πολύ δύσκολα θα παραμείνει.

*Ο Μιλιβόγιεβιτς δεν παραχωρείται. Αυτή είναι η θέση των διοικούντων και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Αν ήταν στο χέρι του Σίλβα, ο Σέρβος και ο Κασάμι δεν θα “κουνιόνταν” από την ομάδα. Ο Αλβανοελβετός, όμως, είναι παικταράς και διαθέτει μπόλικη τρέλα. Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος για κανέναν προπονητή. Δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη, επίσης, αν παραχωρηθεί με μεταγραφή ένας στόπερ της ομάδας. Για τον Μποτία γίνεται η αναφορά. Παρά τον τραυματισμό του, που θα τον κρατήσει 20 ημέρες εκτός προπονήσεων, υπάρχει ενδιαφέρον από ξένες ομάδες για την απόκτησή του.

*Σε ό,τι αφορά τι έγινε την Πέμπτη στο Ζέεφελντ, λίγα πράγματα… Το πρωί προπονήθηκαν όσοι έπαιξαν λίγο ή καθόλου κόντρα στην Ντούκλα Πράγας, αλλά και οι πέντε διεθνείς. Το απόγευμα, η τετράδα της άμυνας που έπαιξε σε όλο το φιλικό ματς (Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού), αλλά και οι Πουλίδο, Μπουχαλάκης γυμνάστηκαν ατομικά. Ο Σίλβα δούλεψε λίγο την επιθετική λειτουργία της ομάδας, όμως η προπόνηση δεν κράτησε πολύ και δεν είχε ιδιαίτερη ένταση. Το θετικό είναι πως και ο Μανιάτης συμμετέχει, πλέον, σε κομμάτια της προπόνησης. Στόχος του αρχηγού και όλων στην ομάδα είναι το Champions League. Να είναι έτοιμος εκεί…

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...