Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Γιαννιώτης: “Θα προσπαθήσω για το μετάλλιο”

Γιαννιώτης: “Θα προσπαθήσω για το μετάλλιο”

andreas gianniotis

Ανοιχτό ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο άφησε ο ερυθρόλευκος Σπύρος Γιαννιώτης, προσθέτοντας όμως ότι το πιθανότερο είναι να αποσυρθεί.

Λιγοστές πιθανότητες να συνεχίσει να βρίσκεται στην ενεργό δράση και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο άφησε ο Σπύρος Γιαννιώτης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας παρ’ όλα αυτά ότι αυτή τη στιγμή έχει αποφασίσει να αποσυρθεί.

Ο Κερκυραίος πρωταθλητής της κολύμβησης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ακόμα στην προετοιμασία που πραγματοποιεί εν όψει καλοκαιριού, προσθέτοντας ότι θα αγωνιστεί έχοντας στο μυαλό του ότι θα είναι η τελευταία του κούρσα προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Γιαννιώτη:

Για τη συμβουλή του σε ένα νέο παιδί που θέλει να αρχίσει το άθλημα της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα:
«Πρέπει κάθε νέο παιδί να αγαπάει το άθλημα που ασχολείται, όποιο και να είναι αυτό. Πρέπει να σκέφτεται ότι έχει τη δυνατότητα να ζήσει πράγματα μέσω του αθλητισμού που δεν μπορούσε να φανταστεί. Χρειάζεται, όμως, δουλειά και υπομονή».

Για το ότι είναι πρότυπο για παιδιά που αρχίζουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό:
«Είναι πολύ ωραίο και πολύ κολακευτικό. Χαίρομαι, γιατί εκτός των άλλων μπορούμε να δημιουργούμε καταστάσεις για τους επόμενους. Σίγουρα είναι κάτι πολύ τιμητικό».

Για την περίοδο της προετοιμασίας του:
«Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ δύσκολη περίοδο. Προετοιμάζεσαι ένα χρόνο για μια κούρσα σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και υπάρχει πιθανότητα να συμβεί το οτιδήποτε και να μην μπορείς να είσαι παρών. Παρ’ όλα αυτά έτσι έχουμε μάθει και δεν μας τρομάζει. Κοιτάμε μέσω της προετοιμασίας να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Κάνουμε υπομονή για τον επόμενο αγώνα».

Για το αν παίζει σημαντικότερο ρόλο το ταλέντο ή η δουλειά:
«Δεν ξέρω ακριβώς να το απαντήσω. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα χάρισμα σε παιδιά μικρότερης ηλικία, αλλά αν δεν το δουλέψεις στη συνέχεια και όσο περνούν τα χρόνια δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά. Στην αρχή πρέπει να έχεις το ταλέντο, αλλά επιβάλλεται η δουλειά. Αν έπρεπε να διαλέξω, θα έλεγα η προπόνηση και η δουλειά είναι τα σημαντικότερα».

Για τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης:
«Πρέπει να προσαρμόζουμε την προπόνησή μας. Αγωνίζομαι πολλές φορές σε θάλασσα ή λίμνη αν και οι προπονήσεις είναι σε πισίνα. Πρέπει να σκεφτόμαστε αν το νερό αν είναι κρύο ή ζεστό. Κάθε φορά το προγραμματίζουμε. Επιλέγουμε οι συνθήκες προπόνησης να είναι ανάλογες με τον αγώνα. Πριν από το Ρίο θα κάνουμε 2-3 μέρες θα επιλέξουμε θάλασσα».

Για την αποδοχή που έχει από φίλους όλων των ομάδων:
«Βέβαια είναι κάτι που με χαροποιεί πάρα πολύ. Όταν κολυμπάς για τη χώρα σου, κολυμπάς για τη χώρα σου. Είναι πάρα πολύ ωραίο να σε στηρίζουν. Σου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσεις με μεγαλύτερη προσπάθεια. Μετά το Λονδίνο δέχθηκα πολλά μηνύματα συμπαράστασης. Εκεί που νιώθεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου, έρχονται άνθρωποι να σε στηρίζουν. Όλο αυτό δημιουργεί μια ευχάριστη κατάσταση».

Για το αν θα σταματήσει την καριέρα του:
«Προς το παρόν είναι σίγουρο ότι θα σταματήσω. Μετά θα σκεφτώ τι θα κάνω. Θα το σκέφτομαι μέχρι το Ρίο».

Για το μέλλον του αθλήματος και αν υπάρχει προοπτική διάδοχης κατάστασης:
«Υπάρχουν νέα παιδιά με όρεξη. Προσπαθούν για το καλύτερο. Ελπίζω να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα. Είμαι σίγουρος για τα νέα παιδιά και ότι θα έρθουν νέες διακρίσεις. Από την πλευρά μου με την εμπειρία μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω».

Για τον αγώνα στον Ρίο:
«Θα μπω σκεπτόμενος ότι είναι η τελευταία μου κούρσα και θα μπω να το διασκεδάσω. Αν έρθει το μετάλλιο καλώς να έρθει, θα το προσπαθήσω».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

24o συνεχόμενο Πρωτάθλημα στην κολύμβηση!

Το 60ο του πρωτάθλημα πανηγύρισε το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, που έκανε περίπατο στο 88ο ...