Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Βαθμολογική… ανάσα, με «διπλό» στο Μόναχο

Βαθμολογική… ανάσα, με «διπλό» στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο Μόναχο της Μπάγερν με 72-62 -στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας- και μετά από τρεις σερί ήττες στην Ευρώπη επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών!

Πλέον ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του στρέφουν όλη τους την προσοχή στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης (22/11, 20.45) που θα διεξαχθεί σε λιγότερες από 48 ώρες!

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ικανοί να επιβάλλουν τον ρυθμό τους (προηγήθηκαν με 6π., 4-10 και 6-12). Ωστόσο, η αμυντική τους ολιγωρία και η περιφερειακή τους ευστοχία δεν τους το επέτρεψαν… Με τον Ντέρικ Γουίλιαμς να σκοράρει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, η Μπάγερν απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 9-2 και προσπέρασε με 3π. (15-12). Με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη –το πρώτο ως εκείνο το σημείο της ομάδας μας σε σύνολο έξι προσπαθειών- ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 15-15 (στο 10’), ενώ από την ίδια θέση ο Ζακ ΛεΝτέι διαμόρφωσε το 15-18 στο 11΄. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν μπόρεσε, να παραμείνει σε θέση οδηγού…

Οι παίκτες του Ντέβιντ Μπλατ έκαναν πολλά αβίαστα λάθη και εξακολούθησαν να είναι άστοχοι, παρόλα αυτά «σώθηκαν» από την καλή τους αμυντική παρουσία… Η Μπάγερν δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 3π. (27-24 στο 17’), ενώ στο τρίλεπτο που ακολούθησε μέχρι το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω με ένα σερί 7-0 (27-31).

Με επιθετική αιχμή τον Νίκολα Μιλουτίνοφ οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +5 (33-38, στο 24’), ένα νέο νεκρό επιθετικά διάστημα, όμως, έδωσε το δικαίωμα στην γερμανική ομάδα να προσπεράσει για μία ακόμη φορά (39-38). Το ματς διατήρησε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι (49-50) μέχρι το 33’, όταν και ο Γιάνις Στρέλνιεκς ανέλαβε δράση! Ο Λετονός γκαρντ έδωσε το σύνθημα, ο αρχηγός τον ακολούθησε και με ένα επί μέρους σκορ 14-4 η ομάδα μας βρέθηκε στο +11 (53-64, στο 36’). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για το καμ μπάκ, όμως, Ζακ ΛεΝτέι, Βασίλης Σπανούλης και Γιάνις Στρέλνιεκς φρόντισαν να διατηρήσουν τις αποστάσεις και να οδηγήσουν τους «ερυθρολεύκους» στο μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικές σημασίας διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...