Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Βάφτηκε ερυθρόλευκο το ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη!

Βάφτηκε ερυθρόλευκο το ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής και του δεύτερου ντέρμπι της σεζόν με το ΝΟ Βουλιαγμένης, αφού στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών επικράτησε με 10-6 στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκες» τερμάτισαν στην πρώτη θέση του Α’ Ομίλου πετυχαίνοντας το 6Χ6 εξασφαλίζοντας παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας για την Β’ Φάση, ενώ η ομάδα του Λαιμού στην δεύτερη θέση με 12 βαθμούς.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν στον πάγκο τους, τον Χάρη Παυλίδη λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα του Καναδά. Το κενό του αναπλήρωσε επάξια ο βοηθός του, Κώστας Χατζηδάκης.

Η Βουλιαγμένη μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί 2-0 χάρη σε δύο τέρματα της Ξενάκη με τον Ολυμπιακό να μειώνει 2-1 με την Έμολο κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη με ένα επιμέρους σκορ 4-0 πήρε διαφορά τριών γκολ (5-2) με την ομάδα του Λαιμού να «κολλάει» στην επίθεση.

Δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα στο τρίτο οκτάλεπτο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από δύο τέρματα. Στην τελευταία περίοδο η Βουλιαγμένη κατάφερε να μειώσει τρεις φορές στο γκολ (8-7, 9-8, 10-9) αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Έλενα Ξενάκη με τρία τέρματα, ενώ από τον Ολυμπιακό δύο πέτυχαν οι Άλκηστη Αβραμίδου και Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα παιχνίδια της Β’ Φάσης (9/12, 12/12 και 16/12 (εάν χρειαστεί) που κρίνονται στις δύο νίκες, τα οποία αναμένονται πιο συναρπαστικά. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα χάρισαν μια εξαιρετική σειρά τελικών που ήταν από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 10-9 (1-2, 4-0, 2-2, 3-5)

Ολυμπιακός (Κώστας Χατζηδάκης): Διαμαντοπούλου Χρυσή, Πλευρίτου Ελευθερία 1, Φουντωντού, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μαργαρίτα 1, Έμολο 1, Πλευρίτου Βασιλική 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους, Χυδηριώτη 2, Τζελέπη, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Βασιλική 2, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Παναγιώτα, Νίνου Ειρήνη

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Γι’ αυτό γίναμε Ολυμπιακοί!

Το να αγαπάς μια ομάδα σου κοστίζει πολλά πράγματα. Σου παίρνει χρήματα και μάλιστα αρκετά ...