Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ήττα στο Αγρίνιο

Ήττα στο Αγρίνιο

Την ήττα (2-1) γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

19.01.2022

Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 13’ με πλασέ στην κίνηση ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά. Οι γηπεδούχοι αρχικά ισοφάρισαν με τον Μεντόσα στο 23’, ενώ πήραν τη νίκη με το τέρμα του Καρέλη στο 61’. Ο Θρύλος θα προσπαθήσει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Κρίστινσον για τη θέση του τερματοφύλακα και τους Μπαγκαλιάνη, Μπα, Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ τοποθετήθηκαν στα πλάγια με τους Ξενιτίδη, Σουρλή στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Βαλμπουενά, Βρουσάι και Ελ Αραμπί αποτέλεσαν την τριάδα στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Ξενιτίδη να διώχνει σωτήρια με τάκλιν, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 11’ με τον Ανέστη να σταματάει τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά στην ίδια φάση. Ωστόσο ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού δεν μπορούσε να κάνει τίποτα δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μαροκινός με αριστερό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την άψογη σέντρα του Γάλλου.

Οι δύο τους ήταν πρωταγωνιστές και στο 16’ με τον Βαλμπουενά να εκτελεί το κόρνερ, τον Ελ Αραμπί να επιχειρεί την κεφαλιά και τον Ανέστη να διώχνει δύσκολα. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 23’ με σουτ του Μεντόσα από το ημικύκλιο της περιοχής, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ντουάρτε είχε «σημαδέψει» το αριστερό δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αλλά οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν επιτυχημένα τις προσπάθειές τους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για τον Ολυμπιακό, καθώς Παπασταθόπουλος, Λόπες και Τικίνιο μπήκαν στο ματς αντί των Μπα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, αντίστοιχα. Η ομάδα μας ήταν πιο κινητική επιθετικά και στο 49’ ο Ξενιτίδης απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 51’ ο Τικίνιο βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ με το ένα χέρι. Ο Βραζιλιάνος άγγιξε το γκολ και στο 59’ με τον Βρουσάι να στρώνει άψογα με το στήθος, ωστόσο το σουτ του Τικίνιο δεν βρήκε στόχο για λίγα εκατοστά.

Ό,τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός στις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο 45λεπτο, το έκανε ο Παναιτωλικός στην πρώτη του τελική. Ο Καρέλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας στο 61’ και με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου. Στο 64’ ο Λόπες προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα κόντραρε στο σουτ του και στο 69’ ο Ανέστης μπλόκαρε την προσπάθεια του Βρουσάι.

Ο Θρύλος είχε την κατοχή και πίεζε για την ισοφάριση, χωρίς να το καταφέρει.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (46’ Παπασταθόπουλος), Παπαδόπουλος (77’ Λοβέρα), Μπαγκαλιάνης, Καρμπόβνικ (62’ Κίτσος), Ξενιτίδης, Σουρλής, Βρουσάι, Βαλμπουενά (46’ Λόπες), Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights από το Αγρίνιο (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Αγρίνιο: https://youtu.be/IwPw8YsJvew?si=TpCqaQmqtToaDykh