Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Έκλεισε με επαγγελματική νίκη το 2021

Έκλεισε με επαγγελματική νίκη το 2021

Την έκτη του νίκη για φέτος στο Καραϊσκάκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που με τέρμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί επικράτησε με 1-0 της Λαμίας για τη 15η αγωνιστική.

19.12.2021

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα στη φετινή σεζόν, βγάζοντας πολλές τελικές στην αντίπαλη εστία και σκοράροντας τελικά με τον Μαροκινό επιθετικό στο 22’ ενώ ο σκόρερ έχασε και πέναλτι λίγο νωρίτερα. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του στο δεύτερο μέρος και παρότι είχε καλές στιγμές και σε αυτό το διάστημα, όλες σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Σαράνοφ. Με αυτή τη νίκη ο Θρύλος έφτασε τους 41 βαθμούς και με ματς περισσότερο, βρίσκεται στο +11 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με το γνώριμο 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ στο τέρμα και τους Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλο και Λαλά μπροστά του από τα αριστερά προς τα δεξιά. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Αγκιμπού Καμαρά ήταν η τριάδα του κέντρου, με τους Μασούρα και Λόπες να πλαισιώνουν τον προωθημένο Ελ Αραμπί.

Ο Θρύλος είχε ένα από τα καλύτερα φετινά του 25λεπτα στο πρώτο μισό, βγάζοντας πολλές τελικές στην εστία του Σαράνοφ. Ο Εμβιλά απείλησε νωρίς για να έρθει η φάση του 16’ όταν οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ιδανικά την κόντρα με αποτέλεσμα ο Καμαρά να κερδίσει το πέναλτι από τον Γκέντσογλου. Ο Σαράνοφ έπεσε στη δεξιά γωνία και νίκησε τον Ελ Αραμπί αλλά αυτό ουδόλως πτόησε τους παίκτες του Μαρτίνς.

Ακόμα δύο σουτ από Καμαρά και Μπουχαλάκη σταμάτησαν στον τερματοφύλακα της Λαμίας ωστόσο στο 22’ ο Ολυμπιακός έπαιξε ιδανικά την κόντρα με τον Λαλά να βρίσκει τον Αγκιμπού, αυτόν να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά τον Ελ Αραμπί να παίρνει το «ριμπάουντ» διαμορφώνοντας το 1-0 στην ανυπεράσπιστη εστία. Αυτό ήταν το 9ο φετινό τέρμα του Μαροκινού στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας ακόμα δύο καλές στιγμές με τον Λόπες στο 25’ και στο 39’. Μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει αποφασιστικά ο Βατσλίκ στο πρώτο 45λεπτο, ήταν το σουτ του Αραμπούλι στο 21’.

Με ακόμα μία χαμένη ευκαιρία –αυτή του Μασούρα- ξεκίνησε το β’ μέρος για τον Ολυμπιακό που όσο περνούσε η ώρα, διαχειριζόταν το προβάδισμά του. Στο 57’ ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Ροντρίγκες και Μαντί Καμαρά να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Μπουχαλάκη αντίστοιχα. Η Λαμία όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει με ισοφάριση, παρόλα αυτά η άμυνα των γηπεδούχων και όπου χρειάστηκε ο Βατσλίκ, σταμάτησαν αποτελεσματικά τις προσπάθειες των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου.

Ακόμα δύο αλλαγές πραγματοποιήθηκαν για τον Ολυμπιακό στο 76ο λεπτό. Ονιεκουρού και Τικίνιο πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Λόπες και Ελ Αραμπί αντίστοιχα, με τους δυο τους να συνδυάζονται στην τελευταία καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» στο 81’, όταν ο Σαράνοφ απέτρεψε ακόμα ένα τέρμα στην προσπάθεια του Τικίνιο. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε τις αλλαγές του με τον Ουσεϊνού Μπα να παίρνει τη θέση του Αγκιμπού Καμαρά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 1-0 χωρίς απρόοπτα.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57’ Μ. Καμαρά), Α. Καμαρά (90’ Μπα), Μασούρας (57’ Ροντρίγκες), Λόπες (76’ Ονιεκουρού), Ελ Αραμπί (76’ Τικίνιο).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights κόντρα στη Λαμία (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα κόντρα στη Λαμία: