Αρχική / ΑΚΑΔΗΜΙΑ / Τ. Θέος: “Μεγάλο πλεονέκτημα η προστασία στο Πήλιο”

Τ. Θέος: “Μεγάλο πλεονέκτημα η προστασία στο Πήλιο”

picture

Ο προπονητής της Κ-16 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Τάσος Θέος μιλάει για τη νέα χρονιά και για τους στόχους της.

Ο Τάσος Θέος άφησε φέτος την Κ-15 με την οποία έφτασε σε δυο τελικούς στο Πρωτάθλημα της Super League κατακτώντας και τον «παρθενικό» τίτλο του συλλόγου σ’ αυτή την ηλικία και μεταπήδησε στην Κ-16. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε από το Πήλιο όπου προετοιμάζεται η ομάδα του στο olympiacos.org για τη νέα χρονιά αλλά και για την σπουδαία δουλειά που συντελείται στην Ακαδημία.

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για ένα παιδί που είναι μέλος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού;

“Πρωταρχικός στόχος είναι η διαπαιδαγώγηση των αθλητών και να μπουν οι σωστές βάσεις για το μέλλον. Το παιδί όταν έρχεται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού δεν σταματά να μαθαίνει νέα πράγματα και να εξελίσσεται. Μας ενδιαφέρει και η ποδοσφαιρική πρόοδος αλλά και ο χαρακτήρας του αθλητή. Πολλά παιδιά από την Κ-16 έχουν προωθηθεί στην Κ-17 και αυτό για μένα δείχνει πολλά. Δείχνει πως δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά πως στον Ολυμπιακό εάν προσπαθήσεις θ’ ανέβεις σκαλοπάτι”.

Η φετινή ομάδα δεν συμμετέχει σε Πρωτάθλημα Super League. Ποιος είναι ο στόχος της;

“Η ομάδα είναι ίδια με την περσινή Κ-15 με τέσσερις προσθήκες. Η χρονιά αυτή είναι μεταβατική για τα παιδιά αφού πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για να συνεχίσουν στην Κ-17 που είναι μια δύσκολη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε μέσα από φιλικά παιχνίδια και τουρνουά σε Ελλάδα και εξωτερικό να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η εξέλιξη των παιδιών. Κάποια παιδιά που θα ξεχωρίζουν θ’ ανεβαίνουν και στην Κ-17 όπως προείπα. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή της Κ-17 κ. Μαυρογενίδη πάνω σ’ αυτό το θέμα. Γενικά η Ακαδημία του Ολυμπιακού είναι μια οικογένεια”.

Για τον προπονητή τι σημαίνει να έχει για 2η χρονιά τα ίδια παιδιά για να δουλέψει;

“Είναι σημαντικό γιατί τα παιδιά ξέρουν την φιλοσοφία μου και εγώ ξέρω τα παιδιά. Δεν υπάρχει στάδιο προσαρμογής. Θα δουλέψουμε σκληρά και φέτος για να πάμε πιο ψηλά”.

Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να προετοιμάζεται σε υψόμετρο στο Πήλιο;

“Πολύ. Μετά από την Κ-20 και την Κ-17 η Ακαδημία του Ολυμπιακού είναι εδώ στο Πήλιο και με την Κ-16 και με την Κ-15. Κάποια παιδιά δεν έχουν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Σίγουρα τους βοηθάει πάρα πολύ. Εδώ μπαίνουν οι βάσεις και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες και μας βοηθάει πάρα πολύ για την υλοποίηση των στόχων μας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τα παιδιά”.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Άλλη μια “σωτήρια” επέμβαση του ιατρικού τιμ

Σε μια ακόμη αξιέπαινη ενέργεια προχώρησε το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο επικεφαλής ...