Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Πέντε υποψηφιότητες για το Ευρωμπάσκετ του 2017

Πέντε υποψηφιότητες για το Ευρωμπάσκετ του 2017

Ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψήφιων διοργανωτών του Ευρωμπάσκετ η FIBA. 

Φιλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία και Ισραήλ, είναι οι πέντε ομοσπονδίες που έχουν υποβάλλει αίτηση για να διοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Όπως συνέβη και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ του 2015 υπάρχουν τρείς επιλογές ως προς την διεξαγωγή των αγώνων: α). μια χώρα ν’ αναλάβει ολόκληρη την διοργάνωση, β). μια χώρα ν’ αναλάβει να διοργανώσει μόνο την φάση των ομίλων, γ). μία χώρα ν’ αναλάβει να διοργανώσει την φάση των ομίλων και την τελική φάση της διοργάνωσης.

Μέσα στο Νοέμβρη, επιτροπές αξιολόγησης της FIBA θα επισκεφτούν τους υποψήφιους διοργανωτές και θα υποβάλλουν τις εκθέσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία θα τις εξετάσει στο περιθώριο της επόμενης συνόδου της που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Δεκέμβρη.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Η πρώτη προπόνηση επί πολωνικού εδάφους (vid)

Παρακολουθήστε την πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού επί πολωνικού εδάφους, έτσι όπως την κατέγραψε η κάμερα ...