Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Ο 5ος γκαρντ του Ολυμπιακού…

Ο 5ος γκαρντ του Ολυμπιακού…

Katsivelis
Ποιος θα πάρει τη θέση του Κατσίβελη για 5ος περιφερειακός;

 

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ολοκληρώσει μια μόλις μεταγραφή, αυτή του Ντι Τζέι Στρόμπερι ενώ τα τυπικά απομένουν για να έρθει στο λιμάνι και ο Πάτρικ Γιανγκ.

Από τον Πειραιά έχουν αποχωρήσει ήδη οι Σλούκας, Ντάρντεν, Λαφαγιέτ και Ντάνστον ενώ εκκρεμεί το ζήτημα των Πετγουεϊ, Κατσίβελη και Καββαδά οι οποίοι όπως σας έχουμε ενημερώσει βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου χωρίς ωστόσο αυτό ακόμα να είναι επίσημο και τελεσίδικο. Ο Τσαϊρέλης μάλλον θα πάρει την ευκαιρία του αφού πέρυσι δε πρόλαβε να αποδείξει κάτι εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη.

Ήδη ακούγονται διάφορα ονόματα όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του δε βιάζονται προκειμένου να συνθέσουν έγκαιρα μεν αλλά σωστά, την καλύτερη δυνατή ομάδα με 14 τουλάχιστον παίκτες ώστε να υπάρχει και η επιλογή της αντικατάστασης τακτικής ή σε τυχόν τραυματισμούς, “ασθένεια” που ήταν ιδιαίτερα επιρρεπής ο Ολυμπιακός τη σεζόν που πέρασε.

Τι ζητά λοιπόν για αρχή ο Ολυμπιακός αν λάβουμε δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν οι Πετ, Βασίλης και Δημήτρης; Δύο γκαρντ, έναν σέντερ και ενδεχομένως ακόμα έναν παίκτη που θα αγωνίζεται είτε στο 3-4 είτε στο 4-5. Αναλυτικότερα:

Γκαρντ: Β. Σπανούλης – Β. Μάντζαρης – Ντ. Στρόμπερι – Α. Χριστοδούλου – Μ. Λοτζέσκι – Γκαρντ 1 – Γκαρντ 2

Φόργουορντ: Μ. Λοτζέσκι* -Γ. Παπαπέτρου – Γ. Πρίντεζης – Μ. Τσαϊρέλης – Δ. Αγραβάνης – Φόργουορντ 1 – Φόργουορντ 2

Σέντερ: Ο. Χάντερ – Π. Γιανγκ – Δ. Αγραβάνης*- Φόργουορντ 2*

Στην περιφέρεια την οποία θα εξετάσουμε σήμερα, ο Στρόμπερι αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Όλιβερ Λαφαγιέτ παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν αρκετά διαφορετικό παίκτη τόσο σε αγωνιστική συμπεριφορά στο παρκέ όσο και σε σωματικά προσόντα.

Αναζητούνται άλλοι δύο, ο ένας μεταξύ άλλων ιδιοτήτων ικανός στο σκοράρισμα ως back up-συμπληρωματικός του Βασίλη Σπανούλη και ένας ακόμα ο οποίος θα πάρει το ρόλο του Κατσίβελη, δηλαδή θα τελεί περισσότερο ως βοηθητικός σε στιγμές που η ομάδα χρειάζεται ενέργεια ή κάποια ειδική αποστολή.

Τέτοιο ρόλο για παράδειγμα δε θα δεχόταν να αναλάβει ο Νίκος Ζήσης ο οποίος γενικότερα έβλεπε με ιδιαίτερα θετικό μάτι μια έλευση του στον Ολυμπιακό. Εντούτοις εφόσον αποκτήθηκε ο Στρόμπερι, τα χαρακτηριστικά του Ζήση για 4ο γκαρντ ή αλλιώς αντι-Σλούκα, σαφώς είναι περιορισμένα.

Επιπλέον, ας έχουμε δεδομένο πως αυτός πρέπει να είναι Έλληνας ώστε να μην καταλάβει θέση ξένου ο οποίος θα έχει περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο όμως να μην είναι και άπειρος όπως για παράδειγμα ο Χριστοδούλου ο οποίος θα μπορούσε να ανέβει θεωρητικά επίπεδο στην ιεραρχία αλλά προς το παρόν κρίνεται ανέτοιμος.

Τέσσερις παίκτες προτάθηκαν και εξετάζονται από τον Ολυμπιακό, κάθε μια με τις δικές τις δυσκολίες, αμφιβολίες και ιδιαιτερότητες. Ο 5ος γκαρντ δεν είναι μια θέση που κρίνει μια σεζόν αλλά αποτελεί σίγουρα σημαντικό κομμάτι του παζλ, ειδικότερα σε μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει τρεις διοργανώσεις.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί; Κατά σειρά προτεραιότητας. Βασίλης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αθηναίου, Άγγελος Τσάμης και Θεόδωρος Ζάρας. Διαφορετικές περιπτώσεις, όλες με ποιότητα που τους έκαναν να ξεχωρίζουν στις προηγούμενες ομάδες τους αλλά σε σαφώς χαμηλότερο αγωνιστικό επίπεδο απ΄ότι οι απαιτήσεις της Ευρωλίγκα και του ειδικού βάρους που λέγεται Ολυμπιακός.

 

*Μπορεί να αγωνιστεί σε δύο θέσεις

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Αποστολή εξετελέσθη από Κορδόν!

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Αντόνιο Κορδόν για τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή, οι προσδοκίες ...