Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Ο Δ. Σουλτανόπουλος στα kokkina.gr!

Ο Δ. Σουλτανόπουλος στα kokkina.gr!

soyltanopoulos

Επέστρεψε μετά από χρόνια, για να βοηθήσει στην επιστροφή του Ολυμπιακού προς την κορυφή. Μπορεί η ταυτότητα του να λέει “αθλητής βόλεϊ” όμως στην πραγματικότητα είναι ένας εξαίρετος φαρμακοποιός. Διεθνής με την εθνική μας και πλέον στην καλύτερη φάση της επαγγελματικής του καριέρας όντας έμπειρος με όρεξη και δίψα για τουλάχιστον ακόμα ένα πρωτάθλημα. Ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος μιλάει αποκλειστικά στα kokkina.gr!

kokkina.gr: «Ο Ολυμπιακός κάνει φέτος μία μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει στην κορυφή. Πως αντιλαμβάνεσαι την επιστροφή σου μετά από 5 χρόνια και μάλιστα μετά από μία κακή περσινή χρονιά της ομάδας;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στην ομάδα, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Είναι μεγάλη μου τιμή και πιστεύω να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους. Στόχος πάντα του Ολυμπιακού είναι ο πρωταθλητισμός».

kokkina.gr: «Τι πήγε στραβά πέρσι πιστεύεις και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ο σύλλογος;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Ενώ ξεκίνησε καλά, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ο διαγώνιος της ομάδος. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε στα μέσα της χρονιάς, ενώ κομβικό κομμάτι ήταν το παιχνίδι του κυπέλλου όπου ο ΠΑΟΚ πήρε το ψυχολογικό αβαντάζ. Ήταν σημαδιακό αυτό το παιχνίδι».

kokkina.gr: «Πως νιώθεις σε σχέση με το Δ. Σουλτανόπουλο που ήταν πριν 5 χρόνια;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Νιώθω πιο έμπειρος και αντιλαμβάνομαι καλύτερα το βόλεϊ. Είμαι πιο έτοιμος και έχω έρθει με την ίδια ή και παραπάνω όρεξη από ότι είχα έρθει και τότε. Θέλω και εγώ να επιστρέψω στους τίτλους πριν τελειώσω την καριέρα μου».

kokkina.gr: «Σε σχέση με τα άλλα αθλήματα παρατηρούμε στο βόλεϊ οι αθλητές να αγωνίζονται μέχρι μεγάλης ηλικίας. Αυτό ισχύει επειδή είναι λιγότερο απαιτητικό το άθλημα;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Μπορεί σαν άθλημα να μην έχει τις επιβαρύνσεις του ποδοσφαίρου όσον αφορά τα τρεξίματα και την αντοχή αλλά έχει επιβαρύνσεις με άλματα. Επειδή όσο περνάει ο χρόνος μπορείς και αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το παιχνίδι, υπάρχουν ορισμένες θέσεις που μπορείς να παίζεις πολλά χρόνια. Σε διαγώνιο δεν είναι τόσο μεγάλες οι ηλικίες γιατί παίζουν ρόλο και τα φυσικά προσόντα. Είναι άθλημα που χρειάζεται μυαλό».

kokkina.gr: «Έχεις άποψη για τον καινούριο προπονητή του Ολυμπιακού ο οποίος τυγχάνει ύστερα από χρόνια να είναι και ξένος;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Προσωπικά δεν τον γνωρίζω αλλά έχει πλούσιο βιογραφικό. Έχει δουλέψει σε πολύ καλές ομάδες και είναι από την ιταλική σχολή προπονητών που έχουν παράδοση στον τομέα. Σημαντικό που η ομάδα έκανε επένδυση σε καλό ξένο προπονητή και ελπίζω να μας βοηθήσει μέσα στο γήπεδο. Έρχεται με τις καλύτερες προδιαγραφές».

kokkina.gr: «Ποιοι είναι ρεαλιστικά οι στόχοι του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Δεν ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό το ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων. Στόχος πάντα το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το λιγκ καπ. Και ένας στόχος να προχωρήσεις όσο περισσότερο στην Ευρώπη. Στόχος βέβαια πάντα οι τίτλοι άσχετα με τις υπόλοιπες ομάδες».

kokkina.gr: «Που αποδίδεις ότι το ελληνικό βόλεϊ έχει πέσει τα τελευταία χρόνια;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Το οικονομικό κομμάτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι ξένοι παίκτες είναι αυτοί που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται όλο και καλύτεροι παίκτες οι οποίοι βοηθάνε στο να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αλλά και να ανέβει επίπεδο. Αυτοί καθορίζουν το επίπεδο του πρωταθλήματος».

kokkina.gr: «Μία ευχή ατομική και συλλογική για τη νέα χρονιά;» 

Δ. Σουλτανόπουλος: «Είναι κοινές. Να έχουμε την υγεία μας και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας που είναι η κατάκτηση των τίτλων».

17176_263299912695_140653_n ÓÏÕËÔÁÍÏÐÏÕËÏÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ËÁÌÉÁ

 

 

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Παραμένει “κόκκινος” και ο Σουλτανόπουλος!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο. Ο έμπειρος ...