Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Μητρόπολη και Δήμος Πειραιά στο πλευρό του Θρύλου για τους πρόσφυγες!

Μητρόπολη και Δήμος Πειραιά στο πλευρό του Θρύλου για τους πρόσφυγες!

1424626

Ο Μητροπολίτης Πειραιά, κ. Σεραφείμ, ενισχύει τον αγώνα του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού για τους πρόσφυγες.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016. Μία ακόμη μέρα κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν μακριά από την πατρίδα και τα σπίτια τους και έχουν… βάρκα την ελπίδα. Τρίτη 8 Μαρτίου 2016. Μία ακόμη μέρα στην οποία αποδεικνύεται ότι ο Ολυμπιακόςείναι ένας ξεχωριστός, σπουδαίος από κάθε πλευρά, Σύλλογος. Κι αυτό γιατί για στη σειρά μέρα συνεχίστηκε η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς τουςπρόσφυγες ύστερα από την σχετική οδηγία-επιθυμία του Προέδρου του Θρύλου κ.Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα ερυθρόλευκα βαν βρέθηκαν και αυτά το απόγευμα σε αρκετές Πύλες του λιμανιού του Πειραιάόπου κάθε μέρα πλέον εκατοντάδες πρόσφυγες μπορούν να πάρουν μερίδες φαγητού που μαγειρεύεται στις κουζίνες του «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτό συνέβη και σήμερα με περίπου 1.800 μερίδες φαγητού αλλά και είδη πρώτης ανάγκης να μοιράζονται σε ταλαιπωρημένες οικογένειες. Η ερυθρόλευκη αντιπροσωπεία αγάπης είχε ξανά επικεφαλής και συντονιστή της διαδικασίας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Καραϊσκάκης ΑΕ κ. Βασίλη Βασιλειάδη.

Στο πλευρό του είχε και τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεβασμιώτατο Σεραφείμ, καθώς και τον Δήμαρχοτου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας κ. Γιάννη Μώραλη. Αμφότεροι μπήκαν σ’ αυτή τη «μάχη» αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας και οι ίδιοι φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες. Ενώνει έτσι και ο Μητροπολίτης τις δυνάμεις της Εκκλησίας μ’ εκείνες τουκ. Βαγγέλη Μαρινάκη και κατ’ επέκταση του Ολυμπιακού και φυσικά του Δήμου Πειραιά στον οποίο ο κ. Γιάννης Μώραλης επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία για το θέμα.

Στο περιθώριο της παρουσίας του δίπλα στους πρόσφυγες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ανέφερε: «Ζούμε μια ανείπωτη τραγωδία για την οποία την κύρια ευθύνη έχουν εκείνοι που για τα οικονομικά τους, γαιοπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα διαλύουν τις χώρες και αιματοκυλούν τις ανθρώπινες υπάρξεις. Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά, μαζί εδώ με τον αγαπητό Δήμαρχο και βέβαια το ορόσημο του Πειραιά, τον Ολυμπιακό, που διδάσκει πάντα το εύ αγωνίζεσθαι και την ευγένεια του αθλητικού ιδεώδους. Προσφέρουμε αυτή την ανοιχτή αγκαλιά σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που έρχεται κοντά μας. Η λύση του προβλήματος βέβαια προϋποθέτει συναγερμό όλων των υγειώς σκεπτόμενων ανθρώπων στην ήπειρό μας, την Ευρώπη μας. Θέλω να ευχηθώ αυτή η τραγωδία πολύ σύντομα να λάβει τέλος γιατί απέναντί μας δεν είναι κάποια άψυχα όντα αλλά ζωντανά πρόσωπα. Πρόσωπα που είναι εικόνες του ενός και μοναδικού παναγίου Θεού. Χρειάζεται στοργή και αγάπη ο άνθρωπος στην τραγικότητά του. Αυτό νομίζω ο αγαπητός Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και όλος ο Πειραιάς προσπαθεί με αγωνία και αγώνα να το αποδείξει».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε από την πλευρά του: «Για μία ακόμη φορά είμαστε εδώ στο λιμάνι, κοντά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος ο Πειραιάς είναι μια αγκαλιά όχι μόνο ο Δήμος Πειραιά αλλά θα έλεγα όλη η Περιφέρεια του Πειραιά και το Σχιστό. Είμαστε εδώ στο λιμάνι σ’ αυτή την προσωρινή και μη πιστοποιημένη εγκατάσταση και προσπαθούμε ως μια μεγάλη αγκαλιά να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας δείχνοντας αν θέλετε τη φιλοτιμία και την αλληλεγγύη που πρέπει να πρεσβεύει η χώρα μας και ο Έλληνας. Η λύση του προβλήματος προφανώς, όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος, δεν είναι στην Ελλάδα. Η λύση του προβλήματος είναι εκεί που δημιουργείται το πρόβλημα, στην πηγή του. Εμείς έχουμε την υποχρέωση, για όσο είναι αυτοί οι άνθρωποι στο λιμάνι και τη χώρα μας, να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Ο Δήμος από την πλευρά του στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του, η Εκκλησία του Πειραιά, ο Ολυμπιακός αλλά και όλοι οι απλοί δημότες που συμβάλλουν καθημερινά, δείχνουμε νομίζω ένα πρόσωπο που πρέπει να δείχνουμε καθημερινά προς τα έξω. Καταβάλλουμε προσπάθειες, όμως επαναλαμβάνω ότι η δομή εδώ είναι προσωρινή. Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές. Δεχόμαστε από 1.000 έως και 3.500 κόσμο καθημερινά. Προσπαθούμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι κάθε μέρα προσφέρουμε τον καλύτερό μας ευατό, όλοι ώστε να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τον πόνο και την ταλαιπωρία».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Η κατάρα των ερυθρόλευκων Λιθουανών

Η επιστροφή του Ίγκνας Μπραζντέικις από τον Ολυμπιακό στη Ζαλγκίρις Κάουνας Ο Λιθουανός φόργουορντ Ίγκνας ...

Βρείτε μας στο Twitter