Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Μεγάλος μάγκας ο Γιαννιώτης

Μεγάλος μάγκας ο Γιαννιώτης

Χάλκινο μετάλλιο στο Καζάν για τον Σπύρο Γιαννιώτη
Έγραψε ιστορία ο Σπύρος Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο!

Ένα επίτευγμα το οποίο οποιοδήποτε διθυραμβικό σχόλιο το συνοδεύσει, μοιάζει “φτωχό” για να αποδώσει το μέγεθός του, είναι γεγονός από το μεσημέρι τις 27ης Ιουλίου. Συντελέστηκε στο Καζάν, εκεί όπου ο Σπύρος Γιαννιώτης εξασφάλισε για 5η φορά την παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χάρη στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 10χλμ. Μαραθώνιας Κολύμβησης.

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού για 3η διαδοχική φορά ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά το 2011 και το 2013 όπου είχε κερδίσει ισάριθμα χρυσά μετάλλια. Με την 3η θέση στην οποία τερμάτισε εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Έτσι μπήκε στο κλειστό κλαμπ στο οποίο βρίσκονται μόλις 6 αθλητές στο άθλημα της κολύμβησης, οι οποίοι έχουν καταφέρει να φτάσουν τις 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χάρη στη γνωστή του τακτική ο Σπύρος Γιαννιώτης κράτησε δυνάμεις μέχρι το 7ο χιλιόμετρο όταν ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμούς. Με συνεχείς προσπεράσεις έφτασε στην 4η θέση στο 9ο χιλιόμετρο του αγώνα και με τρόπο εντυπωσιακό άφησε πίσω του πολύ… κόσμο και ξεκίνησε τη “μονομαχία” με τον Αμερικανό Βιλμόσκι. Στο σημείο εκείνο έκανε την εμφάνισή του ο Ολλανδός Βέρτμαν ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τον Σπύρο Γιαννιώτη που έχασε για κλάσματα του δευτερολέπτου το αργυρό μετάλλιο. Ο έτερος ερυθρόλευκος Κολυμβητής της Εθνικής ομάδας που έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη κούρσα, ο Αντώνης Φωκαΐδης ολοκλήρωσε στην 29η θέση με 1:51.27.

Οι τρεις του βάθρου:

1. Τζόρνταν Βιλμόσκι (ΗΠΑ) 1:49.48.2

2. Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία) 1:50.00.3

3. Σπύρος Γιαννιώτης (Ελλάδα) 1:50.00.7

Ο αρχιπροπονητής του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού και ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος, μιλώντας για τη νέα αυτή επιτυχία σημείωσε: “Είμαι ευτυχισμένος για την επιτυχία του Σπύρου. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Σπύρος ως άνθρωπος και ως αθλητής και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω το Σπύρο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει τόσα χρόνια, την ΚΟΕ και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, που ότι θέλουμε μας το δίνει και θέλω να ευχαριστήσω και την ΕΟΕ, που μέσω των χορηγών μας στηρίζει. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς να έχουμε μια πισίνα, όλες αυτές οι επιτυχίες. Κανείς δε πρέπει να λησμονεί τέλος ότι ο Σπύρος θα πάρει μέρος στην 5η Ολυμπιάδα της ζωής του. Είναι κάτι που έχουν καταφέρει ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Γιώργος Αφρουδάκης και τώρα ο Σπύρος Γιαννιώτης, με τον ίδιο προπονητή…”.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

24o συνεχόμενο Πρωτάθλημα στην κολύμβηση!

Το 60ο του πρωτάθλημα πανηγύρισε το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, που έκανε περίπατο στο 88ο ...