Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Κυκλοφορία μπάλας και πίεση προς τον αντίπαλο

Κυκλοφορία μπάλας και πίεση προς τον αντίπαλο

Κυκλοφορία μπάλας και πίεσης προς τον αντίπαλο, είχε το πρωινό μενού
Δουλειά στην τακτική από την πρώτη ημέρα στο Ζέεφελντ

Πολλή δουλειά στην κυκλοφορία μπάλας και της πίεσης προς τον αντίπαλο έριξαν οι ερυθρόλευκοι στην πρωινή προπόνηση του Σαββάτου (11/7), πρώτη επί αυστριακού εδάφους.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Μάρκο Σίλβα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Από την πρώτη κιόλας προπόνηση του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους! Ο Πορτογάλος προπονητές και οι συνεργάτες του έδωσαν μεγάλη σημασία στην κατοχή μπάλας και την πίεση προς τον αντίπαλο. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε γκρουπ και άρχισαν να δουλεύουν με την μπάλα στα πόδια. Πιστέψτε μας, ήταν πολύ κουραστικό για τους ποδοσφαιριστές, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα έκαναν διαλείμματα για νερό. Την πρώτη ώρα της προπόνησης, οι τερματοφύλακες ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Αλέκου Ράντου και συμμετείχαν στη συνέχεια στο οικογενειακό “διπλό”.

Πάμε τώρα στην άσκηση για την κυκλοφορία μπάλας και την πίεση προς τον αντίπαλο. Οι ερυθρόλευκοι χωρίστηκαν σε γκρουπ και έκαναν ασκήσεις κατοχής της μπάλας, σωστής κυκλοφορίας και πίεσης προς τον αντίπαλο. Συνέχισαν με αλλαγή παιχνιδιού και ασκήσεις μεταφοράς της μπάλας από τη μία πτέρυγα του γηπέδου στην άλλη, με συνολική κίνηση της επιτιθέμενης ομάδας και άμεσης προσαρμογής της άμυνας επάνω στους επιτιθέμενους. Ο Μάρκο Σίλβα δεν ήθελε πάνω από μία-δύο επαφές με την μπάλα. Και όταν δεν γινόταν αυτό, διέκοπτε το πρόγραμμα. Αυτή η άσκηση έγινε στο μισό γήπεδο. Κατά το πλάτος του, είχαν τοποθετηθεί τρεις δυάδες από κοντάρια, σε τρεις νοητές γραμμές: στο ύψος της μεγάλης περιοχής, λίγο πιο μπροστά και στο κέντρο του γηπέδου. Όταν τα δύο γκρουπ από τους μπλε και τους πορτοκαλί περνούσαν την μπάλα ανάμεσα στα κοντάρια, μετρούσε ως πόντος. Έτσι, οι μπλε επικράτησαν με 2-1 στα σημεία. Επαναλαμβάνουμε πως σε αυτή την άσκηση δεν υπήρχαν τερματοφύλακες. Το ζητούμενο σε αυτήν την άσκηση ήταν για τους επιτιθέμενους να κυκλοφορούν γρήγορα και απλά την μπάλα (μέχρι δύο επαφές, είπαμε) και για τους αμυνόμενους να πιέσουν σωστά και να την κάνουν δική τους.

Είδαμε μεγάλη δίψα και μεγάλο πάθος από όλους τους παίκτες. Θέλουν να “κερδίσουν” τον Μάρκο Σίλβα και το δείχνουν από την πρώτη ημέρα. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Για αυτό και οι δυνατές κόντρες και οι μάχες σώμα με σώμα, σε αυτήν την πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους!

Μπλε: Ζντιέλαρ, Μποτία, Βούρος, Μαζουακού, Γιαταμπαρέ, Μπουχαλάκης, Μαρτίνες, Καραμάνος, Χάρα, Πουλίδο.

Πορτοκαλί: Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Κολοβός, Τζανδάρης, Λάτσι, Γιαννιώτας, Φουστέρ, Φορτούνης, Ολαϊτάν.

Kokkina.gr – Η αποκατάσταση μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου (11/7)

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Πως θα πέσει το τείχος της Ρεάλ!

Το τείχος του Βερολίνου έπεσε μετά από 28 χρόνια, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του, το ...