Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / “Κοκκινίζει” το ΣΕΦ!

“Κοκκινίζει” το ΣΕΦ!

Οι εξελίξεις της απόκτησης του ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και λεπτομέρειες της Σύμβασης Παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο.

Έχουν περάσει ακριβώς δύο μήνες από την προαναγγελία απόκτησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από τον Ολυμπιακό. Ήταν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στη φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος, όταν ανακοίνωσε πως οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πλέον το δικό τους “σπίτι”. Ωστόσο στο μεσοδιάστημα, δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι επίσημο και η τότε δήλωση δεν αποτελούσε κάτι περισσότερο από μια δέσμευση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το πλάνο λοιπόν για τον Ολυμπιακό έχει ως εξής. Η Σύμβαση Παραχώρησης η οποία έχει λάβει τις πρώτες υπογραφές από τους μεγαλομετόχους της ΚΑΕ και το ΔΣ του ΣΕΦ, αφορά αποκλειστικά τη χρήση της κεντρικής σάλας και μόνο. Δεν αφορά κανένα βοηθητικό γήπεδο, ούτε και τους περιμετρικούς χώρους στους οποίους λαμβάνουν χώρα εκθέσεις ή άλλες εκδηλώσεις. Έγινε σημαντική προσπάθεια να αποκτηθεί και το πάρκινγκ αλλά δεν τελεσφόρησε. Να τονίσουμε εδώ ότι στις εγκαταστάσεις του φαληρικού σταδίου φιλοξενούνται περί τις 12 διαφορετικές ομοσπονδίες, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν εναλλακτικό χώρο στέγασης.

Η ΚΑΕ έχει ήδη δημιουργήσει από πέρυσι σε διαφορετικό από τον προηγούμενο χώρο πλησίον του κεντρικού γηπέδου, τόσο ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο όσο και την αίθουσα τύπου, η οποία μεταφέρθηκε στο ισόγειο. Ούτε αυτοί οι χώροι πρόκειται να παραχωρηθούν στην ομάδα όμως η ανανέωσή τους κρίθηκε σκόπιμη τόσο για την άρτια εκγύμναση των παικτών, όσο και τη φιλοξενία των δημοσιογράφων κατά τους αγώνες.

Η σύμβαση λοιπόν, βρίσκεται στο τελικό στάδιο προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αφού μη ξεχνάμε ότι αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, να γίνει άρθρο σε νόμο και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η χρονική της διάρκεια δεν έχει γίνει γνωστή αλλά αναμένεται να είναι για 49 έτη.

Οι αλλαγές οι οποίες θα δούμε από φέτος δεν θα είναι μεγάλης έκτασης και αφορούν την τοποθέτηση επιπλέον πτυσσόμενων εξεδρών πίσω και πλάγια από τις μπασκέτες καθώς και τις court seats. Θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της χωρητικότητας της τάξης των 400 περίπου θέσεων αλλά μη φαντάζεστε τις παλιές πτυσσόμενες οι οποίες κάλυπταν όλο τον περιβάλοντα χώρο και φιλοξενούσαν περί τις 3 χιλιάδες ακόμα. Εργασίες για την αλλαγή των καθισμάτων ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Πρόθεση είναι επίσης να δημιουργηθεί χώρος αναψυχής για τους κατόχους των VIP εισιτηρίων καθώς και τις οικογένειες των παικτών.

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τους αδερφούς Αγγελόπουλους θα παραμείνει φυσικά Πρόεδρος του ΔΣ του σταδίου, και θα διαχειρίζεται τους υπόλοιπους χώρους του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός ανήκει στην elite του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κατακτά τίτλους, συμμετέχει σε F4, κάνει διαρκώς sold out. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος όπως τον γιγαντώνουν αγωνιστικά, έτσι επιθυμούν να τον εξελίξουν και γηπεδικά, να έχουν πλέον ένα σύγχρονο “σπίτι”, αντάξιο του κόσμου και της ομάδας που διοικούν.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...