Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Κ. Καρεμπέ: “Η κρίση δεν επηρεάζει τον Ολυμπιακό”

Κ. Καρεμπέ: “Η κρίση δεν επηρεάζει τον Ολυμπιακό”

Kristian Karembeu
O Κριστιάν Καρεμπέ

 

Η τραγική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας δε θα μπορούσε παρά να αγγίζει και τον αθλητισμό, ενώ αποτελεί μέρος της τεράστιας χρηματοπιστωτικής αλυσίδας που ενώνει την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο. Η κατάσταση αυτή είναι εύλογο να προκαλεί ανησυχίες στο εξωτερικό, στα γραφεία των μάνατζερ και τους ποδοσφαιριστές.

Το ελληνικό πρωτάθλημα αποτελείται από πολλούς ξένους παίκτες και το ενδεχόμενο ενός Grexit, μπορεί να επηρεάσει τα συμβόλαιά τους. Εντούτοις, ο Κριστιάν Καρεμπέ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένο μέσο εμφανίζεται καθησυχαστικός, παραμένοντας αισιόδοξος πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα εξασφαλίσει πως ο Ολυμπιακός θα τιμήσει τις δεσμεύσεις του και θα διατηρήσει την οικονομική υγεία του συλλόγου.

Κ. Καρεμπέ, ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα;

“Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους, για τους επιχειρηματίες, για τους ντόπιους και όλα όσα σχετίζονται με την οικονομία, ιδίως όσον αφορά τον αθλητισμό. Όλοι επηρεαζόμαστε και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Έχοντας μιλήσει με τον πρόεδρο παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποκαταστήσει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση.”

Ειδικότερα, ποιες είναι οι συνέπειες για ένα σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό;
“Μέχρι στιγμής, ο σύλλογος δεν έχει αγγιχτεί. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο club και να αγοράσουμε παίκτες, αλλά προφανώς υπάρχει μια λογική, δηλαδή να μην υπερβούν ορισμένα ποσά που εξακολουθούν να σεβόμαστε βάσει της κατάστασης της χώρας.”

Ορισμένοι παράγοντες ισχυρίζονται ότι οι παίκτες τους θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ, ακόμα κι αν υπάρξει αλλαγή του νομίσματος. Τι θα συμβεί με τον Ολυμπιακό; 

Αυτό είναι αστείο να το κουβεντιάζουμε από τώρα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτή την πραγματικότητα και θα το αντιμετωπίσουμε, αν συμβεί ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε απεριόριστο σεβασμό στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί βάσει της UEFA και της FIFA οι οποίες σε μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσαν να παρέμβουν.

“H κρίση δεν έχει επηρεάσει το κλαμπ”

Τι σκέφτεται ο πρόεδρος του συλλόγου;

“Παραμένουμε αισιόδοξοι, τίποτα δεν θα επηρεάσει την ομάδα. Αν το δημοψήφισμα γίνει στην πραγματικότητα, προφανώς θα έχουμε μία συνάντηση, αλλά ο σύλλογος στέκεται ακόμα στα πόδια του και η κρίση δεν έχει αγγίξει την ομάδα. Ο πρόεδρος είναι ισχυρός οικονομικά. Είναι πολύ ήσυχα. Επίσης, είχε μία πολύ αισιόδοξη ομιλία, λέγοντας ότι θα είναι εκεί, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να επενδύει στο σύλλογο και κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τις ικανότητές του”.

Πώς θα προσπαθήσετε να καθησυχάσετε τους ποδοσφαιριστές;

“Έχουμε μία ευρωπαϊκή προβολή μέσα από τη συμμετοχή μας στο Champions League. Επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να προβάλλουν τον εαυτό τους. Αυτό είναι ένα βήμα για να παρασυρθούν από μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλες ομάδες, όπως έχουμε δει με πολλούς από τους παίκτες μας, οι οποίοι έχουν προσεγγιστεί από σπουδαία κλαμπ”.

Τι έχετε να πείτε στους Γάλλους παίκτες της ομάδας (Ντοσεβί, Εντινγκά, Μαζουακού);

“Έχει περάσει ένας χρόνος ή δύο που πληρώνονται. Δεν υπήρχε κρίση στο σύλλογο προφανώς, αλλά καλύτερο είναι αυτήν την ερώτηση να την κάνετε σε εκείνους παρά σε μένα”.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...