Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Η ερυθρόλευκη Media Day της γυναικείας ομάδας πόλο

Η ερυθρόλευκη Media Day της γυναικείας ομάδας πόλο

Το παρόν έδωσαν όλες οι Ελληνίδες παίκτριες ενώ απουσίαζε η Κριστίν Ρόμπινσον η οποία λίγο νωρίτερα ενημέρωσε την ομάδα του Ολυμπιακού ότι σταματάει από την ενεργό δράση λόγω υποτροφίας την οποία πήρε από Πανεπιστήμιο του Καναδά. Στο γεγονός αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και ο προπονητής του Θρύλου Χάρης Παυλίδης.

Η δήλωση του Χάρη Παυλίδη:
«Εκτός από το πρωτάθλημα και το κύπελλο ο στόχος μας είναι να πάμε στο Final-4. Έχετε δει ότι υπάρχουν 7-8 ομάδες πολύ καλές ομάδες. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, τα χιαστί παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα ανεξαρτήτου αντιπάλου οπότε σαν πρώτο στόχο έχουμε να πάμε στο Final-4 όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια και αφού πάμε εκεί σαφώς το να κερδίσουμε το κύπελλο θα είναι ο πρώτος και ο μεγάλος μας στόχος και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από ότι κάναμε πέρυσι.
Είχαμε μια αρνητική εξέλιξη για εμάς, θετική για την αθλήτρια. Η Καναδέζα η Ρόμπινσον που ήρθε πριν από δυο μέρες και ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό είχε κάνει μια αίτηση σε ένα πανεπιστήμιο για μια υποτροφία και έλαβε ειδοποίηση ότι κέρδισε την υποτροφία. Για ένα μεταπτυχιακό σε πολύ καλό πανεπιστήμιο. Σήμερα το πρωί είχαμε κάποιες συζητήσεις, το καλύτερο για την ίδια και για την ομάδα μας εφόσον δεν μπορούσαμε να την έχουμε για όλο το διάστημα ήταν να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Της ευχηθήκαμε καλή συνέχεια. Με εντολή του προέδρου έχουμε αρχίσει ήδη διαδικασίες για να αντικαταστήσουμε τη Ρόμπινσον. Είναι δύσκολο λόγω του timing, δεν υπάρχουν πολλές ελεύθερες παίκτριες. Θα δούμε αν βρούμε κάτι που θα ταιριάζει στον Ολυμπιακό και στο επίπεδο των υπόλοιπων αθλητριών μας. Δεν μπορούμε να πάρουμε απλά μια αθλήτρια για να γεμίσουμε το ρόστερ μας. Θέλουμε να πάρουμε μια αθλήτρια που θα ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσει. Αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λίγο δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσουμε.
Θα είναι ένα κίνητρο παραπάνω για εμάς ο τρόπος που χάσαμε πέρυσι το κύπελλο. Τα κορίτσια είναι μια ακόμα χρονιά πιο έμπειρα, έχουμε ένα πολύ καλό Ελληνικό κορμό ο οποίος ενισχύθηκε και ακόμα περισσότερο με τη Χριστίνα την Τσουκαλά και τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, δυο από τις πολύ καλές Ελληνίδες παίκτριες. Θεωρώ ότι η δύναμη μας είναι οι Ελληνίδες παίκτριες και οι ξένες είναι να δώσουν το κάτι παραπάνω. Σε αυτό το επίπεδο οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και εξαρτάται σε τι κατάσταση θα είμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή».

ΦΙΛΙΩ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ: «Σημαντικό να έχεις κίνητρο και στόχους»
«Καταρχήν καλή σεζόν να έχουμε όλοι και όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού. Δεν θα έλεγα ότι μας αγχώνει γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις κίνητρο και στόχους στην ομάδα. Εμείς όπως κάθε χρόνο έχουμε στόχο και το Final-4 στην Ευρώπη και τα κεκτημένα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι δουλεύεις για κάτι για να μπορείς να έχεις ψηλά τον πήχη και αυτό είναι το πιο όμορφο.
Προπόνηση δεν κάνω για τα κύπελλα που σηκώνω αλλά είναι πολύ όμορφο να κλείνει η σεζόν κατακτώντας κούπες και κάθε χρόνο για αυτό φιλοδοξούμε και για αυτό προσπαθούμε. Αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική καθώς υπάρχει και το κύπελλο. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για να κάνουμε και εμείς μια χρονιά ένα triple που δεν έχει γίνει ποτέ και οι στόχοι και οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες.
Ο κόσμος είναι ο 8ος παίκτης μας. Περιμένω όπως και πέρυσι να είναι δίπλα μας γιατί μας βοήθησε πάρα πολύ ειδικά στην σειρά των τελικών που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, ήταν πολύ σημαντικό το έξτρα βοήθημα καθώς και στο Λαιμό είχε έρθει πολύς κόσμος και στο Παπαστράτειο ήταν γεμάτο και μπορ’ω να πω ότι έχουμε κερδίσει ένα μερίδιο στην καρδιά τους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ: «Κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη»
«Η προετοιμασία εξελίσσεται πολύ καλά μέχρι στιγμής. Κολυμπάμε και δουλεύουμε αρκετά. Είμαστε πού καλά τα κορίτσια μεταξύ μας. Τα γνώριζα όλα πολύ καλά και δεν είχα κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Ο στόχος μας τη νέα χρονιά είναι η κορυφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ: «Να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε»
«Οι προσωπικοί μου στόχοι πάνε πάντα παράλληλα με την ομάδα. Πλέον όταν κλείσει αυτή η τριετία θα έχω κλείσει μια εξαετία στον Ολυμπιακό οπότε δεν θεωρούμε καινούργια. Δεν είμαι τόσο παλιά καραβάνα όσο η Φιλιώ και η Άλκηστη αλλά είμαι από τις παλιές πράγμα που μου αρέσει. Εύχομαι την επόμενη τριετία η ομάδα να συνεχίσει την ΄πορεία που είχε την προηγούμενη καθώς είχαμε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Όταν είχα έρθει στον Ολυμπιακό και είχα μιλήσει με τον κ. Κουντούρη τον Πρόεδρο και τον κ. Δαλέζιο μου είχαν πει ότι ο στόχος της ομάδας ήταν σαφώς να εδραιωθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πράγμα που αυτή η ομάδα την πέτυχε οπότε στόχος για την ομάδα μου την επόμενη τριετία είναι να χτυπήσουμε κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα, μια συνεχή παρουσία στο Final-4 όπως έχουμε πετύχει και ένας Ευρωπαϊκός τίτλος.
Σαφέστατα και η πίεση είναι μεγάλη. Όταν είσαι αθλητής αυτό υπάρχει πόσο μάλλον όταν είσαι στον Ολυμπιακό που είναι ένα τόσο μεγάλο σωματείο γιατί οι στόχοι είναι ότι υψηλότερο υπάρχει. Σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και αυτό πρέπει να μάθουμε να κάνουμε και μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι μέσα από την εμπειρία και μέσα από την προπόνηση. Η προπόνηση σε κάνει να έχεις την ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και μέσα από την πίεση που έχουν οι απαιτήσεις να βγάζεις το καλύτερο.
Είναι σαφέστατα πολύ σημαντικό να παίζεις με Ελληνίδες παίκτριες και να αρχίζεις να χτίζεις και από κάτω με τις μικρότερες για να υπάρχει μέλλον. Από αυτή την ομάδα κάποια κορίτσια δεν θα παίζουν, εγώ δεν θα παίζω κάποια στιγμή και ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να έχει μέλλον. Πραγματικά έχουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και μάλιστα και την περσινή Ιταλίδα σαν δικιά μας εγώ τη νιώθω οπότε προχωράμε έτσι».

ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ: «Όσο πιο ψηλά γίνεται»
«Πρώτα οι στόχοι της ομάδας είναι να διακριθούμε όλες μαζί και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη, δηλαδή στόχος μας είναι ουσιαστικά το Final 4, και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, και πηγαίνοντας καλά θα διακριθούμε και ατομικά. Είμαι σίγουρη.
Γενικά φάνηκε ότι έχουμε πολλά ψυχικά και πνευματικά αποθέματα και δυνατότητες εννοείται απλά νομίζω ότι εκεί όπου κρίθηκε το πρωτάθλημα πέρυσι ήτανε πιο πολύ ψυχολογικά και πνευματικά αποθέματα να έχεις, θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές βάσεις, έχουμε ταλέντο, έχουμε εμπειρία. Κάθε χρόνο γινόμαστε και πιο δυνατή ομάδα, οι μικρές που έρχονται παίρνουν περισσότερες εμπειρίες και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα πιο πολύ. Πιστεύω πολύ στην ομάδα.
Πάρα πολύ, στα τρία τελευταία, σε όλα τα παιχνίδια μας βοήθησε αλλά εκεί που το είχαμε περισσότερο ανάγκη που ήταν στα τρία τελευταία παιχνίδια γιατί το κάθε ένα για εμάς σήμαινε ότι μας έφερνε πιο κοντά στο πρωτάθλημα, ήταν σαν να μας έδινε μια ώθηση και μας έδειξε πόσο πολύ το πιστεύουνε, οπότε το πιστέψαμε και εμείς μαζί τους».

 

ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΙΤΑΚΗ: «Έχω ονειρευτεί την πρώτη μου κατάκτηση τροπαίου με τον Ολυμπιακό»
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και είναι μεγάλη μου τιμή να έρχομαι στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψω και να βελτιωθώ, σίγουρα για κάθε αθλητή και κάθε αθλήτρια είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του εντός ελληνικών συνόρων. Τώρα θα δουλέψουμε σκληρά και θα βελτιωθούμε στον Ολυμπιακό.
Περιμένω όλη η διαδικασία να με βελτιώσει σαν παίκτρια, και εύχομαι να μπορέσω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα για να κατακτήσει τους τίτλους που θέλει και σε Ευρωπαϊκό και σε Ελληνικό επίπεδο».
Έχω ονειρευτεί την πρώτη μου κατάκτηση τροπαίου με τον Ολυμπιακό, η οποία όμως θα έρθει μετά από πολύ προπόνηση και σκληρή δουλειά».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ

H ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τον αγώνα της 6ης Αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League απέναντι ...