Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ηρεμία πριν την καταιγίδα ή μετά;

Ηρεμία πριν την καταιγίδα ή μετά;

OLYMPIACOS

Ο Ολυμπιακός δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Η αμφισβήτηση πήρε τη θέση της αισιοδοξίας και του ενθουσιασμού μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον ΠΑΟ. Γνώριμο ελληνικό χαρακτηριστικό η απαξίωση και η αποκαθήλωση προσώπων όταν αυτά δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές ερυθρόλευκες προσδοκίες. Και όταν η υπερβολή παίρνει τη θέση της λογικής, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν απόψε στη Βιτόρια την φιλόδοξη Λαμποράλ, σ’ ένα ματς που κρύβει κινδύνους περισσότερο εξωαγωνιστικούς. Η ομάδα βρίσκεται σε τρικυμία και αναζητά γαλήνη, ψυχραιμία και ηθικό.

Το παιχνίδι είναι δύσκολο, τόσο διότι οι Ισπανοί έχουν ένα αξιόλογο σύνολο, όσο και επειδή η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στερείται ψυχολογίας και ομοιογένειας. Στρόμπερι και Χάκετ, βρίσκονται περισσότερο απ΄όλους στο στόχαστρο, αφού ο βαθμός προσαρμογής τους σε αναλογία με τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν κατά την απόκτησή τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, ιδιαίτερα για τον πρώτο. Όχι βέβαια πως γλίτωσαν από τα πυρά και οι υπόλοιποι, αλλά ειδικά αυτοί οι δύο βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Δεν θα αναλύσουμε τώρα τα “συν” και “πλην” των δύο αυτών παικτών, άλλωστε ο καλός συνεργάτης του kokkina.gr Γιώργος Μποτζαρόπουλος έχει αναλύσει εκτενώς τα του “φράουλα” και τους τρόπους εκμετάλλευσής του, ενώ ο Χάκετ χρειάζεται περισσότερο αυτοπεποίθηση παρά τίποτα περισσότερο ή διαφορετικό. Άλλωστε η αξία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι γνωστή αν και είναι άξιο απορίας γιατί πολλοί περίμεναν πράγματα και θαύματα από έναν παίκτη με συγκεκριμένες (υψηλού επιπέδου βέβαια) δυνατότητες.

Ο Χάντερ που τόσο έλειψε από τα προηγούμενα παιχνίδια δύσκολα θα αγωνιστεί κι αν το κάνει θα είναι περισσότερο για να ετοιμαστεί για τη συνέχεια παρά για απόψε, οπότε και ο χρόνος συμμετοχής του αν τελικώς του δοθεί θα είναι λογικά περιορισμένος.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ξέχασαν το μπάσκετ, ούτε οι νέοι αποτελούν επιλογές από το πανέρι. Εντούτοις το κεντρικό πικ ν ρολ που τόσο στήριξε πέρυσι ο Σφαιρόπουλος μοιάζει δύσκολο να υλοποιηθεί τόσο σύντομα από τους καινούριους και η προσθήκη του γρήγορου τρανζίσιον παιχνιδιού που προωθείται, απαιτεί ομοιογένεια που ακόμα αγνοείται. Πέραν τούτου, τα πλέις που βγάζουν ελεύθερους παίκτες στις γωνίες, είτε υπολειτουργούν είτε απευθύνονται σε λάθος άτομα με στοιχεία στο παιχνίδι τους που λανθασμένα κρύβονται και αποσιωπούνται.

Δύσκολο να προβλέψει κανείς την έκβαση του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει σε μια έδρα που πάντα τον δυσκολεύει και κόντρα σε μια ομάδα που στο γήπεδό της αφηνιάζεται. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πολλά και τίποτα. Όπως και να χει, θεωρώ ότι ο κόουτς θα στηρίξει τις επιλογές του και δε θα προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις τόσο νωρίς. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θα είσαι πάντα ένας από μας…

Η Παρουσία και η Συνεισφορά του Αϊζάια Κάνααν στον Ολυμπιακό Εδώ και μερικές ώρες, το ...

Βρείτε μας στο Twitter