Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Επιστημονικά αποδεδειγμένο!

Επιστημονικά αποδεδειγμένο!

Την δύναμη της επιστήμης χρησιμοποίησε ο Αρσέν Βενγκέρ, προκειμένου να αποδείξει την τεράστια επίδραση που έχει σε μία ομάδα η στήριξη των φιλάθλων της.

“Πρόσφατα διάβασα μία επιστημονική έρευνα, που αφορούσε όλα τα σπορ, η οποία ανέφερε πως οι περισσότερες νίκες δεν επιτυγχάνονται από τον παράγοντα κίνητρο, αλλά από την υποστήριξη του κοινού. Στα περισσότερα αθλήματα, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για μία ομάδα που παίζει εντός έδρας είναι ότι έχει την στήριξη του κόσμου της.

Πολλές φορές, βέβαια, αυτό μπορεί να λειτουργήσει και αντίθετα, εάν π.χ. είσαι πίσω στο σκορ με 1-0, σε κάθε περίπτωση πάντως δείχνει ότι έχει μεγάλη επίδραση στην απόδοση των παικτών” είπε χαρακτηριστικά ο Αλσατός τεχνικός, οποίος την δεδομένη στιγμή χρειάζεται τη στήριξη των φιλάθλων της Άρσεναλ.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Η σημασία αξιοποίησης των θησαυρών της K-19

Η Προώθηση των Παικτών της K-19 του Ολυμπιακού στην Ανδρική Ομάδα: Μια Στρατηγική για το ...

Βρείτε μας στο Twitter