Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Εμείς νταμπλ, εσείς “Λέστερ”!

Εμείς νταμπλ, εσείς “Λέστερ”!

olympiacos

Τι πράμα ήταν αυτό τις τελευταίες μέρες! Ο κάθε πικραμένος κυριολεκτικά έγραφε για τη Λέστερ, συνέκρινε κατά το δοκούν και έκρινε κατά το “καβλούν”. Ότι κατεβάσει του καθενός η… κράνα διαβάσαμε με τη μετάφραση της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ όπως και όσο συνέφερε αφεντικά και αναγνώστες με παράλληλη αποσιώπηση όσων κάνουν “τζιζ”. Το ισχυρότερο επιχείρημα που όλοι οι “αντικειμενικοί” παρέθεταν ήταν πως δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια να έχει χάσει μόνο 2 πρωταθλήματα. Βέβαια επειδή συγκρίνουν ανόμοια πράγματα, ανόμοιες λίγκες, δυναμικές και καταστάσεις, ας εξηγήσουν και πως γίνεται ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στα ίδια χρόνια να έχει χάσει 3(!) πρωταθλήματα. Τέτοια αντιμετώπιση θέλουν, τρέλα στην τρέλα όμως και πολύ ασχολήθηκα μ’ αυτά. Εμείς το Σάββατο συμμετέχουμε άξια σ’ ένα ακόμη τελικό και στόχος είναι φυσικά το νταμπλ. Τίποτα λιγότερο.

Ο Σαλίνο θα παίξει δεξιά αντί του Ομάρ ενώ προβάδισμα φαίνεται να έχουν οι Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς, μαζί με τους Φουστέρ και Ερνάνι για τα “φτερά”. Ο Ιντέγε αντιμετωπίζει έναν μικροτραυματισμό όμως όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί κανονικά. Οι υπόλοιποι σίγουροι είναι οι Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία και Φορτούνης.

Το γεγονός ότι στο γήπεδο δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι, μόνο ως τραγικό μπορεί να εκληφθεί όμως στα τόσα τραγικά που βιώνουμε αυτό το διάστημα στη χώρα μας αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει πλέον εντύπωση. Η απουσία παλμού και πάθους όπως αυτό εκπέμπεται από την εξέδρα, παραδοσιακά ευνοεί τον πιο αδύναμο, ήτοι την ΑΕΚ η οποία έχει να αποδείξει πως ανήκει στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος και κίνητρο πως μπορεί να κοιτάξει τον Ολυμπιακό στα μάτια “όταν την αφήνουν”. Ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και θα κατακτήσει άνετα ακόμα ένα τρόπαιο. Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού είναι ένα θέμα το οποίο προβληματίζει όμως εκτιμώ πως ο Σίλβα έχει μεριμνήσει ώστε να διατηρεί τους παίκτες του σε ψυχική και αθλητική εγρήγορση.

Ας δούμε έναν καλό αγώνα και ας κερδίσει ο καλύτερος (aka Ολυμπιακός…)!

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Πάντα τα ντέρμπι είναι ντέρμπι…

Απόψε το βράδυ, το ΣΕΦ θα φιλοξενήσει ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ...

Βρείτε μας στο Twitter