Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Καμπιάσο: “Δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια στο 100%”

Καμπιάσο: “Δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια στο 100%”

“Ελαφρυντικό” στους Άγγλους συναδέλφους του έδωσε ο Αργεντίνος

Ο μέσος του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο, τόνισε πως οι παίκτες που αγωνίζονται στην Premier League καταπονούνται από τα συνεχόμενα ματς και είναι λογικό να μην έχουν την αναμενόμενη απόδοση στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο “Chuchu” στην αγγλική εφημερίδα “Sun”:

“Θα υπάρξουν πολλές επιθέσεις στις αγγλικές ομάδες, διότι δεν κερδίζουν τα παιχνίδια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η Premier League είναι, πιθανότατα, το πιο σκληρό πρωτάθλημα που υπάρχει. Αυτό, όπως και να το κάνουμε, έχει επίδραση στην απόδοση των παικτών. Οι αγγλικές ομάδες δεν έχουν αρκετό χρόνο να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, όταν πηγαίνουν να παίξουν ένα παιχνίδι στο Champions League. Όταν  έχεις στην έδρα σου ένα τόσο υψηλού επιπέδου ματς, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Στα πρωταθλήματα που οι μεγάλες ομάδες μπορούν να παίζουν ευκολότερα παιχνίδια, οι παίκτες μπορούν να πάρουν χρόνο ξεκούρασης. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάτε ότι οι κορυφαίοι παίκτες των κλαμπ παίζουν και με τις εθνικές τους ομάδες (σε Γιούρο, Κόπα Αμέρικα) και στο Champions League. Αν τα συνυπολογίσουμε όλα αυτά, είναι 60 παιχνίδια το χρόνο. Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις το επίπεδό σου ψηλά.

Το δυσκολότερο πράγμα είναι οι εγχώριες διοργανώσεις. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να παίξουν στο 100% των δυνατοτήτων τους, γιατί καταναλώνουν πολύ ενέργεια στα παιχνίδια του εγχώριου πρωταθλήματος”.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...