Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Γουόκαπ:”Πρέπει να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα”

Γουόκαπ:”Πρέπει να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα”

Η Ούνικς, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (03/12, 18:00) ο Ολυμπιακός στο Καζάν, μετρά έξι νίκες στους τελευταίους επτά αγώνες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τόμας Γουόκαπ, αν οι «ερυθρόλευκοι» σταματήσουν το transition της ρωσικής ομάδας, έχουν αρκετές πιθανότητες να επιστρέψουν με το διπλό από την Ρωσία.

«Προφανώς αυτή τη στιγμή παίζουν πάρα πολύ καλά», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ της ομάδας του Πειραιά. «Σουτάρουν με καλά ποσοστά, παίζουν με πολύ δύναμη και επιθετικότητα, οπότε το να προστατεύσουμε τη μπάλα είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα. Η Ούνικς είναι πολύ αθλητική ομάδα, έχει ταχύτητα, εκτελεί γρήγορα. Για αυτό όπως είπα και πριν θα πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα, να σταματήσουμε το transition παιχνίδι τους, να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα και να τους αναγκάζουμε να παίζουν στο πέντε εναντίον πέντε.

Όταν το ζητήθηκε να επιλέξει τον παίκτη «κλειδί» της Ούνικς, απάντησε: «Έχουν πολλούς παίκτες που θα μπορούσα να πω. Σίγουρα τα γκαρντ τους είναι ικανά για τα πάντα στην καλή τους βραδιά. Για αυτό το λόγο δεν πω έναν παίκτη, αλλά πως το κλειδί θα είναι να κρατήσουμε χαμηλά όλους τους περιφερειακούς της. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό».

Όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην επίθεση, ο Τόμας Γουόκαπ, τόνισε: «Θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα. Αν το κάνουμε αυτό θα πάμε σε καλές επιλογές και όλα θα πάνε καλά».   

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights από το Καζάν (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Καζάν: