Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ιστορική απόφαση της αποχώρησης, ακόμη και τότε προσπαθούσα να μην αναλώνω χρόνο και φαιά ουσία παρόλο το άδικο, παρόλο το παράλογο.

Απόψε ο Ολυμπιακός αποφασίστηκε να χάσει. Το σφύριγμα αυτό στο τέλος του ματς στου κατά τα άλλα συμπαθή Γάλλου ρεφ Ντιφαλά, έκρινε πιθανότατα μια ολόκληρη ευρωπαϊκή χρονιά.Πολύ απλά, δεν είναι δυνατόν να έχεις αφήσει σε όλο το ματς το σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν, να έχουν δοθεί μόλις 6 φάουλ σύνολο σε δύο ομάδες που έπαιζαν ξύλο για 14 ολόκληρα λεπτά, και να καθορίζεις το νικητή με μια τόσο αμφισβητούμενη φάση.

Να ορίζεις την τύχη μιας ολόκληρης σεζόν σ’ ένα χάδι, επιβραβεύοντας το flopping του Τζαμπάρι Πάρκερ ο οποίος εκβίασε το φάουλ. Όχι με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να πάρει το ματς τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση. Δεν ήταν σταθερός και επιθετικά άστοχος ενώ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε ιδανικό κοουτσάρισμα. Μην αποφασίζεις όμως εσύ κ. Ντιφαλά ποιος θα κερδίσει σε μια τόσο μα τόσο οριακή φάση. Άσε τις ομάδες να παίξουν δεύτερη παράταση, να βγάλουν τα μάτια τους και να αποφασίσει το μπάσκετ που σχεδόν ποτέ δε λαθεύει. Απόψε γράφτηκε μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και έγινε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία της διοργάνωσης…

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...