Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Αυτή είναι η Οσμανλίσπορ

Αυτή είναι η Οσμανλίσπορ

 

Ο Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει την Οσμανλίσπορ στην φάση των «32» του Europa League και τα «kokkina.gr» σκιαγραφούν το προφίλ της αντιπάλου των «ερυθρολεύκων».

Η τουρκική ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος με 22 βαθμούς σε 14 παιχνίδια (5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες) και μέχρι στιγμής δεν έχει κοντραριστεί με κάποια από τις τρεις ισχυρές (Γαλατά, Φενέρ Μπεσίκτας). Μέχρι στιγμής, έχει σημειώσει 18 γκολ στο πρωτάθλημα (τα 8 εκτός έδρας) κι έχει δεχθεί 14 (τα 7 εκτός).

Το πιο παραγωγικό διάστημα των Τούρκων είναι στο ξεκίνημα των αγώνων (από το 1΄-15΄) ενώ αρκετά γκολ έχουν πετύχει μεταξύ 30ου και 45ου λεπτού και 75ου-90ου. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μουσταφά Ακτσάι, είναι ο Πάπα Αλιούνε Εντιαγέ με 5 γκολ.

Ευρωπαϊκή πορεία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Οσμανλίσπορ συμμετέχει στο Europa League. Η πορεία της ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, εκεί όπου με συνολικό σκορ 7-2 απέκλεισε την Ζίμπρου. Επόμενος αντίπαλος για τους Τούρκους η Κάλζου. Κόντρα στους Εσθονούς δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και με συνολικό σκορ 3-0 πήραν την πρόκριση για τα πλέι-οφ, εκεί όπου τους περίμενε η Μίντιλαντ. Το 0-1 στην έδρα των Δανών, έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Οσμανλίσπορ, η οποία στον επαναληπτικό κέρδισε εύκολα με σκορ 2-0 και πήρετο εισιτήριο για τους ομίλους.

Στον όμιλο βρήκε απέναντί της την Στεάουα Βουκουρεστίου, την Βιγιαρεάλ και την Ζυρίχη. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά στο τέλος της φάσης των ομίλων είδε την πλάτη της τουρκικής ομάδας, η οποία τερμάτισε στην κορυφή με 10 βαθμούς, μετρώντας 3 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία.

Πρώτοι σκόρερ στο Europa League για τους Τούρκους είναι οι Ουμάρ Αμίνου και Ραούλ Ρουσέσκου με 4 γκολ και τους ακολουθεί ο Τιάγκο Πίντο με 3.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Οι μικροί ήρωες και το άγχος του φαβορί

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά γιατί παραμένει η πιο σταθερή δύναμη της φετινής Euroleague. Σε ένα ...

Βρείτε μας στο Twitter